Ventoline

Ventoline är den mest kända läkemedelsbehandlingen för astma.

Även känd under dess generiska namn: Salbutamol, finns detta läkemedel allmänt tillgängligt i form av en inhalator. Läkemedlet fungerar genom att stoppa muskelkramp och vidga luftrören för att optimera luftflödet till bronkerna vid andningssvårigheter. Efter ett intag av Ventoline upplever användaren omedelbar lättnad i andningen.

Läkemedlet Ventoline andas in genom en så kallad inhalator, även kallad nebulator, och används för behandling av astma, samt för att behandla kronisk obstruktiv lungsjukdom (KOL) för att förhindra symtom som astmatiker upplever.

Gratis expressfrakt ✅ Registrerat EU Apotek ✅ Säkert ✅

Vad är Ventoline?

  • mest föreskrivna behandlingen för astma
  • nästan omedelbar effektivitet
  • nästan obefintliga biverkningar

Vid inandning stimulerar det aktiva medlet Salbutamol de så kallade beta-2-receptorerna i luftrörens muskler, vilket slappnar av musklerna i lungorna och leder till deras utvidgning.

Ventoline verkar mycket snabbt, från bara några sekunder till ca 10 minuter, och effekten varar sedan under ca. 4-6 timmar. Under denna tid lindras andningen, och astmaanfall undviks. Det är viktigt att komma ihåg att inhalatorn kan användas när ett astmaanfall redan har börjat, men även innan det börjar som förebyggande åtgärd.

Inhalatorn innehåller 60 doser (puffar) av Salbutamol för inandning.

Vad innehåller behandlingen?

Den aktiva substansen i Ventoline är salbutamol. Flertalet andra läkemedel innehåller Salbutamol. Det är en så kallad bronkdilaterare som har utvecklats för att bekämpa onormal krampning av musklerna i luftvägarna.

Vilken är doseringen?

Det finns ingen specifik dosering för Ventoline. Dosering anpassas till den person som använder läkemedlet, och beror främst på användarens nivå av astma. Dosen bör kontrolleras av en läkare under en läkarundersökning. Läkare rekommenderar generellt 1-2 puffar Ventoline för ett så kallat klassiskt astmaanfall. Vid behandling av ett så kallat fall av ansträngningsastmaanfall, rekommendera läkare vanligtvis 1-2 puffar femton minuter till en halvtimme före fysisk ansträngning. Om behov uppstår, är det möjligt att upprepa intag efter några minuter, upp till en maximal daglig gräns på 15 puffar.

Vilka är biverkningarna av Ventoline?

Biverkningar av Ventoline är mycket begränsade och sällsynta. De uppträder vanligast när doseringen inte respekteras, eller i början av bahandlingen. I detta fall kan användaren uppleva darrningar i armar och ben, hjärtklappning, muskelkramper eller upprepad huvudvärk.

Om du upplever mer allvarliga biverkningar, kontakta din läkare utan dröjsmål.

Vad bör man veta om Ventoline?

Ventoline kan användas av män, kvinnor och barn som har astma. Drogen ska inte tas av personer som är allergiska mot salbutamol eller mot något av läkemedlets andra ämnen. Innan du börjar använda Ventoline måste du först samråda med en läkare, antingen med din egen läkare eller genom en onlineklinik.

Hur förvarar man Salbutamol?

Salbutamol – ingrediens i Ventoline

Som samtliga läkemedel, ska Ventoline förvaras utom syn- och räckhåll för barn. Endast barn med astma kan använda den. Eftersom flaskan som innehåller Salbutamol är under tryck, är det viktigt att hålla den borta från värme och solljus. Innan du använder läkemedlet, kontrollera utgångsdatumet som anges på inhalatorn. Om detta överskridits, ska du inte ta Ventoline. Tack för att inte kasta den i avlopp eller med hushållsavfall. Det enklaste sättet att göra sig av med gamla läkemedel är att ta dem till närmaste apotek där de kan förstöras på miljövänligt sätt.

Hur köper man Ventoline Online i Sverige?

Salbutamol är ett receptbelagt läkemedel. Liksom alla läkemedel i denna klass, behöver du ett recept för att kunna köpa det. För detta kan du helt enkelt göra en tid hos din läkare.

Köp Ventoline på apotek – i Sverige

Efter en hälsoundersökning och kontroll av din sjukdomshistoria, kommer din läkare bekräfta om användning av behandlingen innebär någon risk för din hälsa. Efter det, är nästa steg att gå att köpa Ventoline på apotek. Detta tillvägagångssätt anses av vissa personer som för långsamt och frustrerande. Ofta  har de personer som använder Ventoline redan haft astma sedan barndomen. De känner till behandlingmetoden och har regelbundet följt den i lång tid, men måste ändå gå tillbaka till en läkare för att förnya sina recept, och sedan inhandla läkemedlet på apotek.

Köp Ventoline Online i Sverige

Men det finns nu ett alternativ. Sedan ett par år tillbaka kan personer med astma även köpa Ventoline genom en onlineklinik, direkt på nätet.

Köp Ventoline

Faktum är att vissa onlinekliniker idag erbjuder läkarundersökning på nätet. En online läkarundersökning går till genom att patienten fyller i ett detaljerat frågeformulär angående sin nuvarande hälsa, sjukdomshistoria och annan medicinsk information som läkaren behöver veta. När detta har gjorts, kontrolleras uppgifterna av ett läkarteam som sedan ger sitt utlåtande angående lämplig behandling. Om det visar sig lämpligt, kan patienten sedan köpa Ventoline direkt nätet och få det hemskickat så fort som inom 24-48 timmar.

Köp online

Källor

Vidare information

Frankrike England
Danmark Tyskland
Portugal Polen
Schweiziska Finland

19 Comments

Charlie · April 16, 2017 at 11:02 pm

Jag har inget negativt att säga om Ventoline. Min läkare har förskrivit det sedan jag var 6 år gammal och jag är nu 24. Jag tar inte särskilt mycket, en låda räcker i omkring 6 månader då jag inte har särskilt stora problem med astma.

Joseph · April 19, 2017 at 9:05 pm

Jag tar Ventoline omkring fem gånger per dag och jag behöver det som mest när jag idrottar eller under pollensäsongen. Det kan vara riktigt hemskt just då. Som regel fungerar det riktigt bra, jag har aldrig haft några problem. Det enda problemet är att om jag råkar ta för mycket under dagen så känns det som att hjärtat slår hårdare och jag blir lite orolig. Men min läkare säger att det inte är någon fara.

Felicia · May 1, 2017 at 6:30 pm

Jag har nästan alltid tagit Ventonline för min astma. Jag fick reda på att jag har fått ett blåsljud på hjärtat och andas lite konstigt på grund av min Ventolinebehandling. Jag har aldrig haft några av dessa problem när jag var yngre och de har uppstått under de senaste åren. Jag trodde inte att det berodde på min astmamedicin. Min läkare gjorde en undersökning och skrev istället ut Flixotide. Det fungerar precis lika bra och mina symptom försvann på en gång.

Alice · May 12, 2017 at 8:57 pm

Jag har tagit Ventoline i över 20 år som behandling mot astma, och det har alltid fungerat. Jag har aldrig upplevt några som helst biverkningar, men, det är ett problem att du måste gå till din doktor för att få recept utskrivet. Det är lite irriterande.

Alex · August 7, 2017 at 9:16 pm

Jag håller med. Jag befinner mig i precis samma situation. Jag fick Ventoline när jag var åtta år gammal och jag ska nu fylla 24. Jag har klarat mig relativt bra och har inte upplevt några större biverkningar. Jag tror dessutom att om behandlingen inte fungerade så skulle jag nog märka det. Men, nej, du måste alltid gå till läkaren för att få ett recept utskrivet. En gång lyckades jag köpa Ventoline på ett apotek utan recept, det var inte enkelt men det var när jag var på semester hundratals mil hemifrån och jag hade inget val. Jag var tvungen att prata med en apotekare och när hon förstod att jag hade en giltig anledning till att köpa utan recept, så gick hon med på att säljva det.

Astrid · August 9, 2017 at 9:27 pm

Jag behöver inte ta Ventoline varje dag utan tar det endast när jag idrottar intensivt. Jag kan andas mycket bättre redan några sekunder efter att jag tagit det så jag vet att det är effektivt. Jag har en väldigt positiv inställning till behandlingen och jag har aldrig upplevt några biverkningar eller problem.

Elliot · August 10, 2017 at 9:15 pm

Jag har tagit Ventoline under många år och jag har aldrig provat någon annan astmabehandling. Det fungerar bra för mig. Mitt enda problem är verkningstiden. Det fungerar inom några få sekunder, men sedan varar effekten bara i några timmar innan man behöver ta en ny puff.

Isabelle · August 16, 2017 at 9:08 pm

Väldigt effektiv behandling när man känner att ett astmaanfall är på väg. Jag kan ibland känna att mitt hjärta slår snabbare efter ett anfall men det varar inte särskilt länge och enligt min läkare så är det inte farligt.

Vera · August 17, 2017 at 9:24 pm

Jag brukade få allvarliga biverkningar när jag använde Seretide så min doktor skrev ut Ventoline isätllet. Det passar mig bättre – det dämpar besvären från min astma och jag besväras inte av några biverkningar längre.

Joshua · August 18, 2017 at 9:36 pm

Jag håller med. I normalfallet är det mycket ovanligt att din hälsa försämras så mycket att du måste sluta använda Ventoline, men man vet aldrig. Det kan vara riktigt farligt om du använder det på fel sätt, och därför skulle jag aldrig rekommendera att du köper det utan recept. Du ska alltid tala med din läkare innan du köper det, oavsett om du gör det på ett apotek eller online.

Nora · January 11, 2018 at 10:00 pm

Det är konstigt att höra att Ventolin skulle ge biverkningar. Jag började köpa Ventolin när jag var väldigt ung, 8 eller 9 år. Innan det tog jag en annan medicin, jag kommer inte ihåg vad den heter. Ventolin är en jättebra behandling, jag tar den en eller två gånger i månader generellt, men oftare på sommaren. Jag tar också Ventolin när jag reser och sover utomhus. Jag tror att min astma är kopplad till vissa allergier. Angående priset så är det möjligt att köpa Ventolin billigt på apotek, jag betalar vanligtvis 100 kronor per inhalator om jag minns rätt.

Lovisa · January 31, 2018 at 10:03 pm

Jag har aldrig haft några biverkningar av Ventolin. Jag tar det ganska ofta, ungefär 3 gånger i veckan. Det är inte så ofta kris men det är obekvämt att andas så Ventolin hjälper väldigt mycket.

Maximilian · February 24, 2018 at 9:53 pm

Jag har tagit Ventolin i över 15 år, jag tycker om denna behandling eftersom den är lätt att använda. Så fort jag känner obehag så tar jag Ventolin och min andning blir normal efter några sekunder. Jag har aldrig haft några biverkningar av behandlingen. En annan fördel med Ventolin är att det är väldigt billigt att köpa på apotek.

Wilmer · May 2, 2018 at 9:27 pm

Jag vet att i vissa Europeiska länder kan doktorn ge en speciell föreskrift som låter patienten att köpa Ventolin utan att behöva prata med läkaren varannan månad. Vet ni om detta är möjligt i Frankrike?

Helena · May 28, 2018 at 8:11 pm

Min åsikt om Ventolin är blandad, det är svårt att säga. Jag är 25, jag har nästan alltid tagit Ventolin, från det att jag var väldigt liten men för några år sedan började jag känna väldigt hårda hjärtslag. Det var bara för några veckor sedan när jag flyttade söderut och min doktor sa att det kunde komma från Ventolin. Han gjorde några tester och bytte sedan medicin åt mig, jag bytte till Flixotide och resultatet visar att jag faktiskt fick hjärtklappning av Ventolin, nu när jag har bytt astmamedicin mår jag mycket bättre.

Fredrik · June 5, 2018 at 9:28 pm

Det är sant att Ventolin är billigt, problemet är att alltid behöva köpa det på apoteket när det skulle vara så mycket bekvämare att kunnda köpa Ventolin online precis som det idag är möjligt att köpa värktabletter online. Jag vet att det finns sidor där du kan köpa Ventolin men jag har aldrig provat, nu ni gjort det? Var ni nöjda?a

Oliver · June 29, 2018 at 3:28 pm

Ja jag har också sett sidor där du kan köpa Ventolin online, jag har aldrig provat det utan jag letar efter folk som testat. Jag tror att jag ska försöka, priset på Ventolin är lite dyrare online men det är intressant och jag har inte mycket att förlora. Vissa sidor är seriösa, de erbjuder en online konsultation. Jag får se.

Matteo · July 24, 2018 at 9:03 pm

För mig är enda anledningen till att köpa Ventolin online om man åker på semester till exempel och har glömt sin inhalator. Det är antagligen svårt att gå till doktorn när man är på semester så då är det bra att ha möjligheten till att köpa det online, det är lättare. I värsta fall kan man alltid se om man kan köpa behandlingen direkt från apotek utan recept men det är normalt sett inte tillåtet.

Alma · December 31, 2018 at 1:00 pm

Vad är poängen med att köpa Ventoline online? Gå bara till apoteket, det är väldigt lätt. Jag har också tittat online och Ventoline är dyrare där än på apotek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *