Diane

Diane är ett av de mest effektiva kombinerade p-pillrena.

Dess aktiva medel, etinylöstradiol föreskrivs även i behandling av hudbesvär hos kvinnor i fertil ålder, som t.ex. akne, fet hy, och kraftig hårväxt, som även kallas för hirsutism.

Gratis expressfrakt ✅ Registrerat EU Apotek ✅ Säkert ✅

 • Populär p-piller
 • Bevisad effektivitet till nästan 100%
 • Behandlar även akne

Vad är Diane p-piller?

Diane är först och främst ett p-piller som förhindrar kvinnor från att bli gravida. Genom att regelbundet ta detta läkemedel, minskas risken för graviditet till mindre än en procent. Diane är dessutom populärt tack vare dess dubbelverkande funktion. Förutom att vara ett mycket effektivt preventivmedel, erbjuder Diane även en effektiv behandling för akne och kraftig kroppsbehåring hos kvinnor. Diane p-piller ger ett nästan omedelbart skydd om det tas enligt anvisningarna, från och med den första dagen av menstuationscykeln.

Vad är den aktiva substansen i Diane?

Diane består av en kombination av två aktiva substanser: etinylestradiol och cyproteron. Cyproteron är ett syntetiskt östrogenderivat av progesteron i kvinnliga hormoner,  ett så kallat anti-androgynt ämne, vars uppgift är att hindra produktion av manliga könshormoner, vilket är grunden för problem med för starl hårväxt.

Vilken är doseringen?

Diane p-piller tas dagligen under 21 dagar inom en 28 dagars menstruationscykel, som följs av ett uppehåll på 7 dagar. Under detta uppehåll fortsätter kvinnan att vara preventivt skyddad från oönskad graviditet. För att vara säker på maximal effektivitet, är det viktigt att ta p-piller varje dag vid samma klockslag. Man kan dock välja att ta piller innan, under eller efter en måltid.

Vilka är biverkningarna av Diane p-piller?

Receptbelagda läkemedel kan i vissa fall orsaka biverkningar hos kvinnor. Diane är inget undantag från denna regel. De flesta biverkningar är dock milda och försvinner vanligtvis allteftersom din kropp vänjer sig vid dess ingredienser.

Vanliga biverkningar

 • Illamående och kräkningar
 • Känslighet i tänderna
 • Småblödningar

Mindre vanliga biverkningar

 • Svampinfektion
 • Menstruationsobehag
 • Huvudvärk

Sällsynta biverkningar

 • Cystor i äggstockarna
 • Hudlesioner
 • Torr hud
 • Allergiska reaktioner, t.ex. klåda eller utslag

Vilka är riskerna?

P-piller ska inte tas av kvinnor över  18 års ålder. P-piller ska heller inte användas av kvinnor som är allergiska mot något av dess aktiva ingredienser.

Dessutom rekommenderas inte intag av Diane för kvinnor med dålig blodcirkulation eller med en kronisk sjukdom som t.ex. hjärt- och kärlproblem, högt blodtryck, bröstcancer, diabetes, migrän, dyslipidemi eller svår fetma.

Hur förvaras p-pillret?

Diane p-piller är en receptbelagd behandling, som ska förvaras utom syn- och räckhåll för barn och ungdomar. Det är viktigt att kontrollera utgångsdatumet på förpackningen, som anges efter “Utg.dat”. Man ska inte ta Diane p-piller om detta har löpt ut. Kasta heller inte preventivmedel eller andra läkemedel med hushållsavfall. Fråga istället apotekspersonalen hur du bör göra dig av med gamla läkemedel på ett miljövänligt sätt.

Hur köper man Diane Online i Sverige?

För att kunna köpa p-piller, som alltid är ett receptbelagt läkemedel, måste du först genomgå en hälsoundersökning hos en gynekolog.

Köp Diane på apotek – i Sverige

En gynekolog kan bäst råda dig och föreslå  ett lämpligt p-piller beroende på individuellt hälsotillstånd och ålder. Emellertid upplever många kvinnor att det kan vara svårt att planera tid hos en gynekolog, och för dessa kvinnor erbjuder idag nätet en praktisk metod för att köpa p-piller.

Köp Diane Online i Sverige

Det är idag möjligt att köpa Diane genom ett flertal webkliniker som erbjuder avlägsen medicinsk konsultation, och som genom en detaljerad hälsoundersäkning av en läkare kan klargöra om p-piller är en lämplig option, och i så fall vilken typ av p-piller.

Köp Dianette

Om undersökningen visar att detta preventivmedel inte utgör någon potentiell risk för dig, valideras det med ett recept från läkaren, och du kan sedan köpa Diane (online) direkt på nätet genom din valda klinik och få det hemskickat.

Köp online

Källor

Vidare information

FrankrikeEngland
DanmarkTyskland
PortugalPolen
SchweiziskaFinland

Medical review on August 18, 2021 by Dr. Tobias Nielsen

26 Comments

Elise · April 17, 2017 at 9:34 am

Dianette är ett riktigt bra p-piller oavsett vad alla säger. Jag har inte upplevt några biverkningar. Min barnmorska förskrev det som hjälp mot acne men det fungerar bra som p-piller också.

Ester · August 7, 2017 at 9:19 pm

Jag använde Dianette, först och främst som en behandling mot acne och det var först senare som jag insåg att det dessutom var ett p-piller. Jag gick till mödravården för att lära mig mer då jag ville veta om jag var helt skyddad. Jag fick beskedet att jag var det så jag har bara fortsatt ta tabletterna. ‘

Sophie · August 17, 2017 at 9:26 pm

Ja, det är en av de största fördelarna med Dianette! Det skyddar mot oönskade graviditeter, bekämpar acne och motverkar hirsutism, det är en 3-i-1 tablett. Jag har tagit det under flera års tid och jag har aldrig haft några problem eller drabbats av några biverkningar. Det är dessutom ganska billigt, det enta problemet är om du vill bli gravid men samtidigt ändå fortsätta behandlingen. Skulle det vara så så tror jag att den enda lösningen är att sluta ta Dianette under en period och sedan istället ta en behandling bara mot acne.

Stella · August 18, 2017 at 9:38 pm

Dianettes dubbla effekt gör att tabletten fungerar både som preventivmedel och som acnebehandling vilket passar mig alldeles utmärkt, och antagligen fungerar det för många andra. Dessutom är priset lågt.

Clara · September 3, 2017 at 8:15 pm

Diane 35 har en väldigt överkomlig kostnad. Jag använde det som preventivmedel men också för att behandla acne och jag kan säga att jag inte är besviken. Jag har inte upplevt några biverkningar. Du tar en tablett varje dag, precis som med alla andra p-piller.

Vera · September 14, 2017 at 7:48 pm

Inte jag heller – det spelar ingen roll att tabletten fick en massa dålig publicitet för några år sedan. Jag har aldrig haft några problem med Diane 35 och jag har tagit det i snart två år. Min doktor rekommenderade det och han var väldigt positivt inställd. Han tvekade aldrig inför att skriva ut det åt mig. Det var enkelt att använda och dessutom prisvärt. Min hy är fin nu – innan jag började ta det har jag problem med acne och utslag.

Julia · September 25, 2017 at 9:17 pm

Samma här – Jag har aldrig haft några biverkningar av tabletten. Men nu letar jag efter ett enklare sätt att få hem den på eftersom jag ofta är på resande fot. Jag jobbar mycket och jag är inte alltid hemma vilket betyder att jag inte har tid att gå iväg för att förnya mina recept hela tiden. Är det någon som vet om man kan köpa Diane 35 på nätet om man redan har ett utgånget recept? Jag ser fram emot att få läsa era svar. Tack på förhand.

Elise · October 10, 2017 at 8:14 pm

Mycket positivt åsikt efter att ha köpt Diane 35 både för att behandla min acne men också som preventivmedel. Jag rekommenderar det.

Claire · October 19, 2017 at 8:00 pm

Hej Elise. Ja, det finns enklare sätt att köpa Diane 35 utan att behöva gå till doktorn och apoteket. Du kan köpa Diane 35 online men det beror på var du bor. Vissa länder tillåter dig att köpa receptbelagd medicin på nätet. Jag vet inte var du bor men jag är inte säker på hur det fungerar i Frankrike, eftersom lagen inte är glasgklar. Jag får intrycket av att lagen säger att du inte få köpa p-piller online men du kan ändå hitta sidor som säljer det. Det är upp till dig att avgöra om sidan är pålitlig eller ej. Jag känner inte till dem så väl så ta en titt på sidorna och se om de svarar (och framför allt VEM som svarar). Om det funkar får du gärna berätta för oss, du kanske kan hjälpa någon annan med samma problem.

Alicia · October 23, 2017 at 8:37 pm

Ja, och jag kan intyga att det verkligen fungerar. Okej, det är inte lika exakt men om du dricker mycket varje dag i ungefär en vecka så tar det längre tid innan din mens dyker upp. Jag är precis som du – jag vill inte heller ta tabletter. Jag föredrar naturliga lösningar.

Ester · October 30, 2017 at 8:45 pm

Hej Alicia, ja det stämmer, Diane 35 är en behandling mot acne men kan också användas som preventivmedel. Det innebär att det inte är möjligt att ta två p-piller på samma gång eftersom det är olika hormoner. Om du har acneproblem och din doktor föreslår Diane 35 skulle jag följa hans råd. Jag har tagit Diane 35 i flera år, jag har aldrig haft några biverkningar, eller i alla fall inte mer än med något annat piller. Min åsikt om Diane 35 är väldigt bra, jag rekommenderar det.

Lilia · November 23, 2017 at 10:05 pm

Hej tjejer, jag skulle vilja veta i vilket sammanhang ni tar Diane 35. Använder ni det mot acne eller som p-piller, eller båda? Jag använder just nu ett annat p-piller men de senaste veckorna har jag haft ett utbrott av acne. För att förklara, jag är 22 och hade acne när jag var yngre, jag trodde att det hade gått över men tydligen inte. Min dermatolog föreslog att ta Diane 35 för att behandla min acne men sa att om jag tog det behövde jag sluta med mitt andra p-piller eftersom Diane 35 också fungerar som preventivmedel. Vad tycker ni? Tack till alla.

Ellie · December 4, 2017 at 9:20 pm

Hej, om du beslutar dig för att köpa Diane 35 och du väljer detta framför alla andra så är det för att det också behandlar acne, och om du slutar med Diane 35 så kan acnen komma tillbaka. Så det beror på, det lättaste är att fråga din dermatolog så du kan få råd från någon kunnig som redan har besvarat denna fråga tusentals gånger.

Alma · December 28, 2017 at 9:11 pm

Är det möjligt att köpa Diane 35 och ta pillret enbart som behandling mot acne och inte som p-piller? Jag undrar för att jag är rädd för att ta Diane 35 och få acne när jag slutar ta dem. Notera att jag aldrig har haft acne förut, men man vet aldrig så jag tänkte fråga eftersom apotekaren inte kunde svara mig. Tack.

Ella · January 4, 2018 at 10:24 pm

Samma här, jag tog Diane 35 för att behandla utbredd acne men också för att skydda mig mot att bli gravid. Jag har inte upplevt några biverkningar efter att ha köpa Diane 35 men jag har en fråga, om jag i morgon bestämmer mig för att byta piller, kommer jag att få acne då? Tack för era svar.

Clara · January 11, 2018 at 9:55 pm

Precis, det finns hemsidor där det är möjligt att köpa Diane 35, som du sa, det viktigaste är att kolla hemsidan så att den lyder lagen. Många sidor försöker sälja mediciner utan recept. Sen är inte inte nödvändigtvis billigare att köpa Diane 35 online i stället för på apotek, det är bara mer praktiskt och det är vad jag gör. Till exempel så beställer jag Diane 35 för 6 månader oftast men jag behöver inte gå till gynekologen var 6e månad, jag går oftast en gång om året för att se till att allt är bra. Angående själva pillret så passar det mig väldigt bra, jag har inte lidit av några biverkningar med Diane 35 och det botade också min acne. Jag har inget negativt att säga om det.

Maja · January 27, 2018 at 11:20 pm

Jag köpte Diane 35 för att behandla min acne och också för att använda det som p-piller. Jag är väldigt nöjd med Diane, jag har inte gått upp i vikt, jag mår inte illa och jag är väldigt nöjd.

Lilly · January 31, 2018 at 9:57 pm

Jag började med att köpa Diane 35 för att behandla min acne men jag när kollade online och såg att jag kunde använda Diane 35 som p-piller så jag pratade med min doktor och han bekräftade det. Så nu tar jag Diane 35 för båda.

Diane · February 24, 2018 at 9:44 pm

Jag bestämde mig för att köpa Diane 35 och använda det både som p-piller och som behandling mot acne, det har nu gått 7 månader sedan jag började använda det och jag är nöjd. Min acne har blivit bättre sen jag började använda Diane 35, min doktor gjorde helt rätt som skrev ut detta piller till mig.

Barbro · March 5, 2018 at 10:35 pm

Jag hörde rykten om Diane 35 för några år sedan men när jag kollade med min gynekolog om det var säkert att använda detta piller som skydd mot graviditet och för att behandla acne försäkrade han mig att det var det. Det har gått 2 år sedan jag började använda Diane 35 och jag har aldrig haft problem med det. Pillret är lätt att ta och det ger inte fler biverkningar än något annat piller.

Pernilla · April 11, 2018 at 9:31 pm

Jag kan bekräfta att om du bestämmer dig för att sluta ta Diane 35 så kommer du antagligen få ett nytt utbrott av acne på grund av förändringen av hormoner. Om du är rädd för detta är det bäst att boka en tid hos din dermatolog, han kan ge dig råd för att köpa något annat medel mot acne.

Mirabella · May 2, 2018 at 9:22 pm

Jag håller med, du kan inte köpa Diane 35 enbart för att behandla acne. Den största fördelen med Diane 35 är att det både behandlar acne och fungerar som preventivmedel. Om du bara vill behandla din acne så kan din dermatolog definitivt föreslå dig att köpa en annan behandling.

Gabriella · June 5, 2018 at 9:26 pm

Jag är i samma situations, jag är 32 och har tagit Diane 35 i flera år men nu vill jag och min man skaffa barn så jag ska sluta ta pillret om några veckor. Jag vet att jag innan jag köpte Diane 35 hade mycket acne och det var av den anledningen som min gynekolog skrev ut det särskilda pillret. Jag är väldigt nöjd med Diane 35, det är effektivt på alla plan, preventivt och mot acne. Jag är också orolig för att min acne ska komma tillbaka, jag vet inte vad jag ska göra då. Jag vet att det inte är det viktigaste i slutändan, det är ju bara ytligt.

Greta · June 29, 2018 at 3:25 pm

Min dermatolog rådde mig för några dagar sedan att köpa Diane 35 eftersom jag har stora utbrott av acne som vanliga behandlingar som går att hitta överallt på apotek inte funkar. Det var efter att jag pratade med en vän som sa att hon köpte Diane 35 så jag kolla upp det och det var ett p-piller. Jag trodde på mig vän, och kollade på sidan men om du är helt säker, kan du bekräfta att Diane 35 är ett p-piller och att om vi tar det så behöver vi inte ta något annat p-piller? Tack, svaren är brådskande, jag är ganska stressad.

Lovisa · July 24, 2018 at 9:00 pm

Nej Greta, jag kan bekräfta att om du tar Diane 35 ordentligt så behöver du inte köpa något annat p-piller. Diane 35 är ett riktigt preventivmedel, det råder det ingen tvekan om. Men som med alla p-piller så måste man vara väldigt noga med dosen på pillret och ta det varje dag för att vara skyddad mot oönskad graviditet.

Maja · December 31, 2018 at 12:56 pm

Ja det är ett ytligt problem, det är inte farligt för din hälsa men det kan påverka ditt välmående. Om du inte kan ta Diane för att du vill ha ett barn så gå till din dermatolog och be om ett alternativ, du är inte den första och enda kvinnan som är i den här situationen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *