Yasmin

Yasmin anses vara ett av Europas populäraste p-piller.

Kliniska studier har visat att risken för en kvinna att bli gravid medan de tar Yasmin regelbundet är lägre än 1%.

  • Ingen viktökning
  • Högre effektivitet, på upp till 99%
  • Få biverkningar

Yasmin är ett av de mest populära orala hormonella preventivmedlena i Europa. Kliniska prövningar har bevisat att mindre en kvinna i hundra blir gravid medan de regelbundet tar yasmin p-piller.

Gratis expressfrakt ✅ Registrerat EU Apotek ✅ Säkert ✅

Vad är Yasmin p-piller?

Yasmin är ett av de mest effektiva födelsekontrollpillrena tillgängliga på marknaden. Tack vare dess låga dos har den dessutom relativt få biverkningar i jämförelse med andra hormonella preventivmedel. Intag av Yasmin leder heller inte till viktökning. För manga kvinnor är ett av de viktigaste kriterierna när de väljer ett p-piller, förrutom att hindra graviditet, dess oönskade biverkningar, och i synnerhet viktökning. Många p-piller på marknaden, som annars är mycket effektiva leder till viktökning hos flertalet kvinnor. Detta är inte fallet med Yasmin.

En annan fördel med p-piller är att de minskar risken för vätskeretention. Jasmine innehåller ett gestagen med samma effekt som diuretika / vätskedrivande läkemedel.

Vilka är biverkningarna av Yasmin?

Liksom de flesta p-piller, kan Yasmin leda till potentiella biverkningar hos vissa kvinnor. Alla kvinnor upplever inte nödvändigtvis några som helst biverkningar. Och i de flesta fall fårsvinner biverkningarna efter en viss tid.

Bland de vanligaste biverkningarna som nämns vid bruk av Yasmin ingår huvudvärk, magkramp, ömma bröst och illamående.

Om du fortfarande upplever störande biverkningar eller symptom som inte försvinner efter ett par månaders bruk av p-piller, bör du kontakta din läkare.

Vilka är föreskrifterna?

För att börja ta Yasmin p-piller måste du vara en kvinna över 18 års ålder. P-piller ska inte tas av gravida kvinnor, eller de som önskar bli gravida. Yasmin är heller inte lämpligt för kvinnor som har störningar i blodcirkulationen, hjärt-kärlproblem, högt blodtryck, återkommande migrän eller känslighet för att utveckla blodpropp eller stroke.

Hur bevaras p-piller?

P-piller måste bevaras utom syn- och räckhåll för barn. Endast kvinnor kan ta p-piller. Det är starkt rekommenderat att kontrollera utgångsdatumet på förpackningen. Om det senare överskrids, är den inte lämplig för intag. Det enklaste sättet att göra sig av med ett obrukbart läkemedel är att ta det till närmaste apotek där det kommer att förstöras och återvinnas på miljövänligt sätt.

Köp Yasmin

Hur köper man Yasmin Online i Sverige?

Att välja ett p-piller kan ta lite tid. Det gäller att hitta ett läkemedel som är lämpligt just för dig, och som orsakar så få biverkningar som möjigt. För att köpa p-piller på det mest konventionella sättet ska man först boka tid med en gynekolog.

Köp Yasmin på apotek – i Sverige

I samband med en läkarundersökning där man går igenom sin sjukdomshistoria kan läkaren förskriva ett recept på ett passande p-piller om kvinnans hälsotillstånd tillåter det. Med receptet i handen kan man sedan gå och köpa Yasmin på närmaste apotek.

Köp Yasmin online

Tyvärr kan det för flertalet kvinnor tyckas komplicerat att först boka tid med en gynekolog, och dessutom är väntetiden för en konsultation ofta lång. För dessa kvinnor är det mycket bekvämare och enklare att helt enkelt avstå från denna konventionella metod och istället utnyttja den modernare varianten av online läkare, och därmed även köpa Yasmin direkt på nätet. Under de senaste åren, har vi sett framväxten av online kliniker som har gjort det möjligt för kvinnor att genomgå en läkarundersökning direkt på nätet, som godkänns av ett berättigat medicinska team. Om kvinnans tidigare medicinska historia och hälsa tillåter det, kan de förskriva ett lämpligt p-piller, som kvinnan sedan kan köpa på nätet.

Köp online

Källor

Vidare information

FrankrikeEngland
DanmarkTyskland
PortugalPolen
SchweiziskaFinland

Medical review on September 23, 2022 by Dr. Tobias Nielsen

1 Comment

Liv · April 17, 2017 at 9:38 am

Yasmin-tabletterna fungerar riktigt bra för mig. Det är perfekt anpassat för min kropp och jag får inte längre mensvärk eller andra besvär.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *