Wartec

Wartec (Warticon), indikationer, användning, dosering, kontraindikationer och biverkningar. Inköpsguide och recensioner

Wartec är ofta läkarnas förstahandsval för behandling av kondylom. Preparatet marknadsförs av GlaxoSmithKline, och finns som kräm, eller i flytande form.

Wartec är ett mycket effektivt läkemedel för avlägsnande av kondylom. Preparatet tillverkas av GlaxoSmithKline, ett av världens ledande läkemedelsföretag.

Gratis expressfrakt ✅ Registrerat EU Apotek ✅ Säkert ✅

Wartec finns tillgänglig som kräm, eller i flytande form. Det är ett antiviralt läkemedel innehållande podofyllotoxin, en substans som bekämpar humant papillomvirus och kan därför angripa källan till vårtorna.

 • Mycket effektiv behandling
 • Finns som kräm och som flytande
 • Icke-invasiv behandling som används 3 dagar i veckan

HPV sprids genom direktkontakt med en smittad hud, vanligen under vaginal eller analsex, men också genom enkel sexuell kontakt (utan penetration). Infektionen kan också spridas genom att man delar sexleksaker. Även om immunförsvaret bekämpar viruset i sig, så är återinsjuknandet relativt högt.

Denna infektion är mindre känd än andra sexuellt överförbara sjukdomar ( klamydia , gonorré), men humant papillomvirus påverkar ett stort antal människor.

Omkring 70.000 fall rapporteras årligen. Eftersom viruset ibland kan vara asymptomisk, är det sannolikt att antalet personer som är smittade med HPV är mycket högre.

Under perioder när vårtor visar sig, kan de behandlas med ett antiviralt preparat, såsom Wartec. Den aktiva komponenten i läkemedlet kan hindra viruset från att spridas i kroppen, förstöra dess celler och hindra dem från att föröka sig. Denna process bryter ner vårtcellerna och hjälper förnyelsen av friska celler.

Vilken är den aktiva komponenten?

Den huvudsakliga aktiva komponenten i Wartec är en kemikalie som kallas Podophyllotoksin. Detta är ett virus, som finns i Podophyllum plantan, men kan också tillverkas syntetiskt med genom en blandning av alkoholer.

warticon

När det gäller behandling av humant papillomvirus, tar sig den aktiva ingrediensen in i virusangripna vävnader och stör där celldelningen. Denna åtgärd stoppar spridningen av aktiva celler och förstör dem som redan är försvagade. Detta tillåter nya friska hudceller att växa in över det område där huden tidigare infekterats med vårtor.

Använding

Följ alltid anvisningarna från din läkare och de som står skrivna i bipackssedeln. Annars kommer effekten av behandlingen att minska och sannolikheten för biverkningar kommer att öka.

Innan applicering, tvätta och torka det område som ska behandlas.

Flytande Wartec

 • Var noga med att använda en ny applikator vid varje applikation
 • Använd produkten genom att doppa applikatorn i vätskan och pensla sedan på vårtan
 • Är området som behandlas relativt stort, använd en spatel tillsammans med applikatorn
 • Efter att du täckt vårtan med vätska, låt preparatet torka

Wartec kräm

 • Applicera försiktigt krämen på vårtan med hjälp av ett finger

För båda behandlingarna

 • Upprepa processen så många gånger som ordinerats av din läkare. I allmänhet ska behandlingen utföras två gånger per dygn under en period av tre på varandra följande dagar, följt av 4 dagars uppehåll utan behandling.
 • Läkaren kan råda dig att upprepa behandlingen två veckor i rad, eller om symptomen kvarstår, som mest under 4 veckor i följd.
 • Låt inte vätska eller kräm komma i kontakt med frisk hud. Om det händer så rengör området med tvål och ljummet vatten.
 • Om vätska eller kräm kommer i kontakt med ögon eller mun, skölj omedelbart med stora mängder ljummet vatten och kontakta sedan sjukvårdsrådgivningen eller din läkare. Om du skulle råka svälja Wartec, vänd dig till giftinformationscentralen.

Denna information ska endast ses som en enkel guide och det är viktigt att följa läkarens och tillverkarens anvisningar noggrant.

Vem kan använda Wartec (Warticon)?

Wartec Online – Trots dess låga toxicitet, bör Wartec inte användas av:

Gravida kvinnorAmmande mödrar
BarnPatienter med vårtor som sitter inuti könsorgan eller anus
Icke omskurna män där vårtorna sitter under förhudenPatienter vars vårtor har bildat öppna sår

Liksom de flesta läkemedel, bör Wartec inte användas om du är allergisk mot någon av dess komponenter. I händelse av en allergisk reaktion, kontakta din läkare eller sjukvårdsrådgivningen och gör omedelbart uppehåll i behandlingen.

Biverkningar

I teorin påverkar alla läkemedel alla patienter olika. Därför finns det alltid en risk för att drabbas av biverkningar. Sannolikheten för biverkningar under normal behandling är tämligen låg, men preparatet kan orsaka irritation av huden, som normalt är snabbt övergående.

Som alla andra läkemedel, kan Wartec ge biverkningar i ett litet antal fall.

Mycket vanliga biverkningar (1 av 10 personer eller fler)

Irritation av huden, brännande, klåda eller rodnad.

Okänd frekvens:

Smärta, svullnad, blödning, allergisk reaktion, flytningar, sår, skorpor eller blåsor.

Detta är inte en komplett lista över biverkningar. För en fullständig lista, läs bipacksedeln som medföljer produkten och kontakta din läkare eller sjukvårdsrådgivningen om du upplever något av ovanstående, eller någon annan oväntad och obehaglig effekt av produkten.

Interaktioner

Wartec är känt för att interagera med eller minska effekten av andra läkemedel. Det är därför viktigt att informera den person som föreskriver behandlingen om andra receptbelagda eller receptfria läkemedel som du för närvarande tar, eller nyligen har tagit, så att de mer exakt kan avgöra om detta läkemedel är säkert för dig.

Använd aldrig mer än en produkt i taget för behandling av kondylom.

Viktigt!

Berätta om din sjukdomshistoria för förskrivaren vid undersökningen. Om du är gravid eller ammar, så kan du tyvärr inte använda denna produkt.

Om du upplever några symptom som verkar förvärras under behandlingen, kontakta din läkare eller sjukvårdsrådgivningen.

Var köper jag Wartec Online & i Sverige?

Champix recept

Wartec är ett receptbelagt läkemedel. Detta innebär att du måste ha ett recept om du vill köpa preparatet. För att få ett recept, kan du boka tid hos din läkare som kommer att utföra en läkarundersökning innan denne skriver ut ett recept så att du sedan kan köpa Wartec på apoteket.

Köp Wartec på apotek – i Sverige

Kondylom är ett tillstånd som kan vara besvärande och genant, och en del kvinnor och män har svårt för att prata om det med sin läkare. För att undvika detta problem, är det nu möjligt att köpa Wartec nätet. Det finns även vissa kliniker som erbjuder sina patienter att genomgå en konsultation via ett formulär online. Efter att formuläret ifyllts kan en läkare verifiera enkäten och göra en genomgång av patientens tillstånd och sjukdomshistoria. Därefter kan ett recept skrivas och patienten kan påbörja sin behandling hemma, inom 24 timmar efter inköp på nätet.

Köp Wartec Online i Sverige

Innan du gör ditt första inköp på nätet var observant på om webbsidan verkligen säljer äkta behandlingar och att enkäten verkligen kontrolleras av en legitimerad läkare. Det är tyvärr allt för vanligt med förfalskade läkemedel på Internet.

Du bör också kontrollera med hälsomyndigheterna i det land där du befinner dig att det är tillåtet att köpa läkemedel online. Lagen skiljer sig nämligen från land till land i Europeiska unionen

Hur mycket kostar Wartec i Sverige?

Som nämnts ovan, är behandling av könsvårtor endast tillgängliga på recept. De olika apoteken har därför möjlighet att sätta det pris de vill på preparat som inte är subventionerade genom läkemedelsförsäkringen. Priset baseras på deras omkostnader och önskade marginaler, och de kan själva besluta att höja eller sänka priset. I Sverige är Wartec för tillfället subventionerat genom läkemedelsförsäkringen. Därav den låga konstanden för preparatet på apotek.

Wartec Priser: Köp på apotek – i Sverige

På apotek, varierar priset på en tub eller en flaska Wartec från 176 kr till 183 kr

Wartec Priser: Köp online

Priserna online är ofta högre och varierar från 570 kr till 900 kr per flaska eller tub, beroende på webbplatsen. Ofta ingår dock kostnader för konsultation, recept och leverans i priset.

Köp online

Varning: AlfaDoc rekommenderar alltid att du går till din läkare för att genomgå en läkarundersökning och därefter få ett recept för att sedan köpa preparatet hos ditt lokala apotek. Men om du vill beställa på nätet, så var mycket skeptisk mot webbsidor som erbjuder dig låga priser och erbjudanden som “billig Wartec” eller “Wartec utan recept.” Dessa platser erbjuder ofta förfalskade läkemedel.

Q & A: Om Wartec på vårt diskussionsforum

Kan jag fortfarande dricka alkohol?

Ja.  Drick bara inte så mycket att du glömmer bort att ta din behandling.

Kommer jag fortfarande att kunna köra bil?

Om du inte upplever några biverkningar, ja. Men du bör inte köra om du upplever några biverkningar som kan försämra din förmåga att framföra ett fordon i trafiken.

Kan jag ta medicinen under graviditeten?

Användningen av detta läkemedel under graviditeten kan skada ditt barn och är därför inte att rekommendera. Tala med din läkare om alternativa behandlingar om du är gravid eller ammar.

Hur ska jag förvara medicinen?

Förvara din medicin på en torr plats, svalare än 30 grader och borta från direkt solljus. Skruva på locket ordentligt på tuben eller flaskan efter användning.

Är jag allergisk mot något i preparatet?

Wartec kutan emulsion, innehåller fosforsyra, etanol, patentblått V (E131) och destillerat vatten.

Wartec kräm innehåller podophyllotoksin, destillerat vatten, metyl-p-hydroxibensoat, propyl-p-hydroxibensoat, sorbinsyra, fosforsyra, stearylalkohol, cetylalkohol, isopropylmyristat, flytande paraffin, Medellångkedjiga triglycerider, butylerad hydroxianisol (E320), makrogol – 7 stearyleter och makrogol – 10 stearyleter.

Om du är allergisk mot något av ovanstående, avstå från att använda denna behandling.

Är det tillgängligt utan recept?

Nej. Du kan bara köpa Wartec efter att du fått ett recept från en läkare.

Källor

Vidare information

FrankrikeEngland
DanmarkTyskland
PortugalPolen
SchweiziskaFinland

Medical review on September 23, 2022 by Dr. Tobias Nielsen

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *