Propecia

propecia

Propecia är det första effektiva läkemedlet för manligt håravfall.

Läkemedlet syftar till att behandla androgen alopeci. Efter sex månaders användning, har  Propecia visat sig stoppa håravfall i nästan 90% av män.

  • En receptbelagd behandling mot håravfall
  • Stoppar håravfall och stimulerar ny hårväxt
  • Effektiv i nästan 90% av fall

Gratis expressfrakt ✅ Registrerat EU Apotek ✅ Säkert ✅

Vad är Propecia?

Propecia som första godkända läkemedel behandlar effektivt manlig skallighet, dvs. håravfall. Propecia kom först ut på marknaden 1997 efter omfattande tester, med kliniska prövningar som varade upp till 5 år som bevisade att behandlingen var effektiv i nästan 90% av fallen.

Behandlingen används för att stoppa håravfall, men också för att stimulera ny hårväxt. Med hjälp av Propecia märker de flesta män de första positiva effekterna efter 3-6 månaders bruk. I början av behandlingen syftar Propecia till att stoppa håravfall. Efter ca. en månads bruk börjar behandlingen även att stimulera ny hårväxt i många fall. Flertalet tester och undersökningar visar att Propecia idag är den mest effektiva behandlingen för manligt håravfall.

hair-regrowth-cycle

Vad är den aktiva ingrediensen i Propecia?

Finasteride – ingrediens i Propecia

Den aktiva molekylen heter finasterid (1mg) och är en selektiv hämmare av steroid-5a-reduktas typ II och typ III.

Finasterid används också som förebyggande behandling av prostatacancer.

De inaktiva ingredienserna i Propecia är:

Järn (III) oxid (E 172) 7Hypromellose
Mikrokristallin cellulosaTitandioxid (E 171)
Gul järnoxid (E172)Natriumsalt
HyprolosMagnesiumstearat
TalkDokusatnatrium
LaktosmonohydratPoly (O-karboximetyl)

Med Propecia, är skallighet inte längre ett slutligt tillstånd

Vem är det för?

Propecia är endast avsedd för män och är helt meningslöst och till och med skadligt om det används av kvinnor. Det är bäst att börja behandlingen så snart de första tecknen på ärftligt håravfall kan ses eftersom behandlingen är som mest effektivt vid denna tidpunkt. Många män börjar ta läkemedlet vid relativt ung ålder, då den är en utmärkt förebyggande behandling mot håravfall, och många män i riskzonen föredrar att vara på den säkra sidan med hjälp av Propecia.

Dessutom verkar det som att läkemedlet har en större effekt på personer under 40 år även om dess positiva egenskaper mot håravfall påvisats bland män i alla åldersgrupper. Minskningen av håravfall har observerats hos nästan alla män eftersom denna medicin fungerar på en hormonell nivå (som en DHT-hämmare) genom att helt blockera det hormon som försvagar hårsäckarna i hårbotten hos män.

Viktig information

Såsom förklarats ovan är Probecia-behandling inte ett alternativ för kvinnor. Experterna vid AlfaDoc.com vill också varna dig om farorna med att använda denna behandling för kvinnor och barn.

Finansterid kan absorberas direkt genom huden, vilket är anledningen till att vi rekommenderar dig att aldrig röra en Propecia tablett om du är kvinna eller ett barn. Föräldrar måste hålla tabletterna utom räckhåll för barn för att undvika alla former av risk.

Läs instruktionerna noga innan du tar din Propecia behandling!

Även om Propecia är inte effektivt hos kvinnor, kan det fortfarande ha en negativ effekt på den kvinnliga kroppen, särskilt i samband med graviditet, då den aktiva substansen kan orsaka missbildningar hos fostret (denna risk finns även om personen endast berört en tablett, utan att svälja den).

Därför ska Propecia tabletter inte hanteras på något sätt av en gravid kvinna eller en kvinna som kan vara gravid.

Om en kvinna kommer i beröring en Propecia tablett, ska hon omedelbart tvätta området som har varit i kontakt med tabletten med tvål och vatten. Tveka inte att kontakta din läkare följande dag och förklara situationen.

En annan viktig påminnelse för män är att du inte bör ta Propecia om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot finasterid eller Propecia-liknande läkemedel (såsom exempelvis Avodart).

Hur man använder Propecia Finasterid?

För att se de positiva effekterna av Propecia, behöver du bara ta en 1 mg tablett vid samma tidpunkt varje dag. Det är inte viktigt att ta den i samband med måltider, det räcker att ta tabletten tillsammans med ett glas vatten.

Det är viktigt att notera att vårdpersonal anser Propecia vara en livslång behandling. Det vill säga att om du slutar Propecia-baserad behandling efter ett år av dagligt intag, eftersom du har uppnått en tillfredsställande hårmassa, så kommer du förmodligen att förlora allt hår du har “tjänat” under den tiden.

Hur ska Propecia förvaras?

Propeciatabletter förvaras mörkt och i rumstemperatur. Håll även förpackningen borta från eventuell fukt.

Propecia, liksom alla andra läkemedel bör förvaras utom syn- och räckhåll för barn och ungdomar. Kom ihåg att det bara kan tas av vuxna män. Vi rekommenderar också att du kontrollerar utgångsdatum och om den överskrids, lämna förpackningen med kvarvarande tabletter till apoteket. Tänk på miljön och släng inte dina tabletter i soporna.

Vad händer om jag glömmer att ta en dos?

Hur tar jag min Propecia-behandling utan risk?

Om du har glömt att ta din Propeciatablett och du upptäcker det inom några timmar, ta då tabletten som vanligt och fortsätt sedan att ta läkemedlet vid vanlig tid nästa dag.

Om du kommer ihåg det för sent, hoppa över den missade tabletten och ta nästa på  samma tid som vanligt.

Ta aldrig en dubbel dos för att kompensera för en missad tablett. Förutom att vara verkningslöst, så det kan också vara farligt.

Recept för Propecia

Vi kan bara varna dig för onlineapotek eller butiker som erbjuder dig en standardbehandling med Finasterid utan recept. Det krävs alltid ett recept för Propecia så tveka inte att tala direkt med din läkare.

Kom ihåg att det är också kan möjligt att få ditt recept direkt på nätet, hos en klinik som specialiserat sig på onlinediagnostik. Till exempel kan du klicka här för att få en kostnadsfri konsultation med en läkare så att du kan få det nödvändiga receptet för att köpa Propecia.

Lämplig dosering?

För att bäst behandla håravfall, ska Propecia tas dagligen i tablettform. Tabletten kan sväljas innan, under eller efter en måltid. Om du har glömt att ta en dos, ta den vid följande doseringstidspunkt, ta altså inte en dubbel dos.

Vilka är biverkningarna av Propecia?

Det finns inga receptbelagda läkemedel som inte orsakar möjliga biverkningar. Propecia tåls i allmänmhet väl, men kan orsaka oönskade biverkningar i vissa fall. Dessa effekter observeras inte i alla män, och förekommer framför allt i början av behandlingen. De flesta effekter försvinner gradvist när kroppen vänjer sig vid läkemedlet.

De vanligaste biverkningarna är:

  • minskad sexuell lust
  • störningar i erektil funktion
  • svullnad av läpparna

Om du har allvarliga biverkningar, kontakta din läkare utan dröjsmål.

Vilka är nackdelsindikationerna?

Propecia är endast lämplig som behandlingsmetod för män som lider av håravfall. Detta läkemedel är inte lämpligt för kvinnor med liknande problem.

Det är viktigt att notera att gravida kvinnor inte ska hantera brutna tabletter på grund av eventuella negativa effekter på fostret.

Hur förvarar man Propecia?

Liksom alla läkemedel, bör Propecia förvaras utom syn- och räckhåll för barn och ungdomar. Tänk på att det endast kan tas av vuxna män. Vi påminner dig även om att kontrollera utgångsdatumet på förpackningen av läkemedlet, om det överskrids, använd inte läkemedlet, utan ta det istället till närmaste apotek för säker förstöring. Med miljön i åtanke ska man heller inte kasta gamla läkemedel i soporna.

Hur köper man Propecia Online i Sverige?

För att kunna köpa Propecia, som alltid är ett receptbelagt läkemedel, brukar man traditionellt först genomgå en hälsoundersökning hos en läkare.

Köp Propecia på apotek – i Sverige

Läkare kan bäst ge dig råd och föreslå en lämplig behandlig enligt ditt individuella hälsotillstånd och din ålder. Emellertid upplever många män att det kan vara svårt att planera tid hos en läkare, eller att det är pinsamt att behöva tala om sina problem med sin läkare. För dessa män erbjuder därför nätet en praktisk metod för att köpa läkemedel.

Köp Propecia Online i Sverige

Om du inte har möjlighet att besöka en läkaren på grund av tidsbrist kan du också välja att köpa Propecia online.

Det är idag möjligt att köpa Propecia genom ett flertal web-kliniker som erbjuder avlägsen medicinsk konsultation, och genom en detaljerad hälsoundersäkning kan ett medicinskt team effktivt klargöra om detta är en lämplig behandlingsmetod just för dig. Om en grundlig hälsoundersökning visar att denna option inte utgör någon potentiell risk för dig, valideras den med en läkares föreskrift och du kan sedan direkt köpa Propecia på nätet genom din valda klinik och få det hemskickat.

Det är emellertid viktigt att vara medveten om att det dyker upp många skrupelfria webbplatser på nätet som säljer förfalskade läkemedel genom falska webbplatser. Dessa läkemedel är potentiellt skadliga för din hälsa. Du ska endast köpa läkemedel via en tillförlitlig klinik. Innan du går vidare med ditt köp informera dig, och försäkra dig om att du verkligen handlar genom en tillförlitlig webbplats som samarbetar med riktiga apotek.

Hur mycket kostar Propecia i Sverige?

Som du läst tidigare i artikeln, tillhör Propecia Finasterid den kategori av läkemedel som endast är tillgängliga på recept. Det används idag av miljontals män och priset på läkemedlet är tyvärr högre än många andra behandlingar mot håravfall. Den högre kostnaden beror helt enkelt på att Propecia för det första är det enda receptbelagda läkemedlet, och för det andra eftersom det är den mest effektiva behandlingen av ärftligt håravfall. Alla studier som utförts visar att Proprcia är mycket effektivt.

Köp Propecia

Priset varierar mellan olika apotek eftersom det är upp till det enskilda apoteket att avgöra detta då läkemedlet endast är tillgänglig på recept och inte subventioneras.

Propecia Priser: Köp på apotek – i Sverige

På apoteket kan priset på en månads behandling med Propecia Finasterid variera mellan 370 kr och 700 kr

Propecia Priser: Köp Online

Priset på Propecia är relativt högt även online. Ökningen förklaras av kostnaden för rådgivning online och leveranskostnader. Priset varierar på nätet från 1100 kr till 1300 kr för en månads behandling.

Köp online

Obs: Vi rekommenderar att du är extra vaksam mot webbplatser som lockar dig att köpa dina mediciner på nätet med erbjudanden som “billig Propecia online” “billigare Propecia” eller “det bästa priset på Propecia”. Webbplatser som erbjuder misstänkt låga priser säljer ofta förfalskade produkter som potentiellt kan vara skadliga för hälsan.

Observera att även om det finns många fördelar med att beställa Propecia online, så rekommenderar AlfaDoc alltid att du gör en medicinsk konsultation med din läkare innan du får ditt recept. Och, när du ändå går till din läkare för att få ett recept, så passa på att genomgå en grundlig hälsoundersökning.

AlfaDoc svarar på de vanligaste frågorna om Propecia Finasterid

Varför ska man ta denna behandling?

Det är klart att det varken är ett krav eller livsviktigt att patienten tar Propecia. Läkare rekommenderar endast denna behandling till patienter som kämpar med sitt håravfall. Även om det finns många andra behandlingar tillgängliga för att bekämpa håravfall, så är Propecia den mest effektiva och den enda receptbelagda behandlingen.

Är Propecia effektivare än andra mediciner mot håravfall?

Det är sant att det finns andra läkemedel på marknaden som är tillgängliga till ett lägre pris, men Propecia är den enda receptbelagda behandlingen. Medicineringen är på recept vilket innebär att den har genomgått flera kliniska tester för att få tillstånd att säljas. Dess användning och effektivitet har därigenom bevisats i åtskilliga tester.

Hur lång tid tar det innan man ser de första resultaten?

Detta kan variera från patient till patient, men kliniska studier visar att de första resultaten uppkommer mellan tre och sex månader efter påbörjad behandling. Efter två års behandling så resultaten är ännu tydligare i återväxtsfasen.

Vad händer om du väljer att sluta ta det?

Propecia är en behandling som måste tas hela livet, och det är bara effektiv när det tas regelbundet, varje dag. När du slutar att ta det, så upphör dess positiva effekt efter 6 månader.

AlfaDoc’s råd innan du köper Propecia Finasterid Online

Propecia är inte en mirakelbehandling mot håravfall.

Även om det är den enda receptbelagd behandlingen för att stoppa ärftligt håravfall, och även om det är den mest effektiva, så är det inte tillräckligt att bara ta det för ett par veckor eller några månader. Såsom nämnts ovan är Finasterid är en livslång behandling. Om du väljer att sluta, kommer du att förlora håret igen.

Du bör vara beredd på att ta en långtidsbehandling

Om du börjar ta Propecia, kommer du att se de första resultaten inom några månader. Under det första året kommer du att se att ditt hår slutar falla av och sedan, från det andra året, kommer du att se början till återväxt. Det råder ingen tvekan om att resultaten är bevisade i åtskilliga tester, men resultaten är mycket långsiktiga och du måste ha tålamod. Det kan kännas svårt och vara oerhört påfrestande att genomgå en livslång behandling.

Behandlingen är relativt dyr

Eftersom detta är en långtidsbehandling, som kommer att pågå i många år, så är det ett faktum att denna behandling har ett relativt hög kostnad. Du måste fråga dig själv om det är värt kostnaderna i förhållande till nyttan. Priserna för ett års behandling varierar från cirka 4500 kr till 7000 kr om du köper dina tabletter på apotek.

Det är 3-5 gånger så mycket som en behandling med receptfria läkemedel, till exempel Minoxidil. Du bör också jämföra priset på Propecia med priset för en hårtransplantation. Även om hårtransplantationer är mycket dyra (50 000 kr – 70 000 kr), så kan det vara värt att överväga om man jämför med att ta Propecia i 10 år eller mer. Du bör jämföra de olika behandlingarna och de olika sätt som finns för att behandla håravfall och välja den som känns bäst för dig. Det finns inte bara en lösning; alla fall är unika.

Källor

Vidare information

FrankrikeEngland
DanmarkTyskland
PortugalPolen
SchweiziskaFinland

Medical review on September 23, 2022 by Dr. Tobias Nielsen

21 Comments

Gustav · April 17, 2017 at 9:48 am

Propecia är suveränt och det fungerar verkligen. Det är lite dyrt men det är definitivt värt det i jämförelse med andra preparat på marknaden. Det är dessutom enkelt att använda. Du tar bara en tablett, och det är en stor skillnad från alla de lotioner du ska smörja in på huvudet.

Harry · April 18, 2017 at 8:57 pm

Min bror började ta det för ett år sedan när han insåg att han började tappa håret. Nu är det mycket bättre. Jag skulle väl inte säga att det har vuxit ut mer, men han tappar i alla fall inte mer hår nu. Jag har fått intrycket av att jag har börjat tappa mitt hår men det kanske bara är paranoia. Jag skulle dock vilja ta någon förebyggande behandling ifall det är så att katastrofen är på väg. Är det farligt att ta Propecia i förebyggande syfte om jag slutar efter 6 månader? Kan jag drabbas av några biverkningar? Kommer jag att tappa mitt hår?

Jack · April 19, 2017 at 9:04 pm

Propecia är den bästa behandlingen mot håravfall. Jag började använda den för tre år sedan och det fungerar klockrent. Jag har inte märkt av några biverkningar. Inte ens i början. Mitt hår har slutat falla av och jag tror till och med att en del har växt ut igen. Hur som helst är mitt hår tjockare och det är redan enormt. Jag hade haft funderingar på hårimplantat men jag kände mig inte redo att ta steget. Det är för folk som inte har något hår alls, och jag hade fortfarande en del kvar. 😉

Ludvig · April 21, 2017 at 10:03 pm

Suverän behandling. Propecia har räddat mitt liv och jag behöver inte längre vara rädd för att bli flintskallig vid 25. Det är väldigt effektivt och jag har inte upplevt några biverkningar alls. Det enda problemet är att jag kommer få lov att ta det hela livet och i förlängningen kan det bli ganska dyrt. Men jag rekommenderar det ändå.

David · April 25, 2017 at 8:47 pm

Jag håller med. När jag kollade upp Propecia så var det just det faktum att man behöver ta det för resten av livet som gjorde mig lite nedslagen. Jag tvekade därför ganska länge. Men om jag ska tro vad som sägs på olika forum, sidor som den här och mest av allt min doktor, så insåg jag att det är den bästa behandlingen mot håravfall. Så, jag har använt det i ungefär fyra månader. Det är fortfarande lite för tidigt för att säga om det fungerar eller ej, men jag har hittills inte upplevt några biverkningar.

Linus · May 1, 2017 at 6:25 pm

Jag bad min läkare om ett recept på Propecia och jag har tagit det i en månad nu. Jag har inte upplevt några förändringar än så länge. Jag kan fortfarande se att jag tappar hår när jag duschar. Men det är antagligen för tidigt för att säga något än.

Pontus · May 2, 2017 at 9:36 pm

När jag såg att jag började tappa håret i pannan och i tinningarna så frågade jag mig själv många gånger, vad ska jag ta mig till? Ska jag prova en anti-håravfallsbehandling eller ska jag försöka få ett hårimplantat? Även om jag tror att ett implantat säkert är effektivare så tar det emot att betala över 55 000 kronor bara så där. Jag valde därför en behandling mot håravfall. Efter att ha diskuterat saken med min läkare rekommenderade han det han ansåg vara den effektivaste behandlingen, Propecia, och skrev ut det på recept. Jag började ta tabletterna utan att riktigt tro på behandlingen. Men efter några månader slutade håret falla av vilket var ett stort framsteg då det innebär att jag i alla fall inte kommer bli helt kal på huvudet. Och av den anledningen kommer jag fortsätta ta medicinen.

Ludvig · May 8, 2017 at 9:52 pm

Jag håller med. Propecia är väldigt dyrt och min apotekare tycker att det är både onödigt och löjligt. Jag flyttade för ett tag sen och bytte då samtidigt apotek. När jag besökte mitt nya apotek frågade personalen om jag ville prova en generika, Finasteride, istället. Jag visste inte ens att det fanns generiska preparat och inte heller att den bara kostade 40 % av vad originalet kostade. Apotekaren intygade att det dessutom var 100 % effektivt. Så för tillfället är jag mer än nöjd, det är fortfarande inte gratis eller ens subventionerat men i alla fall överkomligt.

Elliot · May 11, 2017 at 8:51 pm

Hejsan. Ja, Propecia är effektivt. Effekten är vetenskapligt bevisad och preparatet har genomgått en lång rad av tester innan det hamnade på marknaden. Det är, trots allt, ett receptbelagt läkemedel. Jag tar det också, och jag har upplevt positiva effekter på mitt hår.

Alfred · May 12, 2017 at 8:55 pm

Jag gick till apoteket för att få en prisuppgift på Propecia och tyvärr är det alldeles för dyrt för mig, även om alla påstår att det är den bästa behandlingen mot håravfall. Dessutom är det ju så att det inte får håret att växa ut igen. Jag har hört många säga att håret slutar ramla av när de tar behandlingen, och det är ju bra, men det är fortfarande hål där håret redan fallit ut.

Theo · May 16, 2017 at 9:25 pm

Hej. Om du tycker att Propecia är för dyrt så finns det inget som hindrar dig från att fråga ditt apotek om de har någon generika. Har du bara ett recept på Propecia så kan du få byta till ett likvärdig preparat utan några problem. Det har jag gjort under de senaste 2 åren och det är betydligt billigare än originalet. Apotekaren intygade dessutom att behandlingen är 100 % effektiv. Det har samma biverkningar. Och om du byter preparat kan du spara tusentals kronor varje år, vilket gör stor skillnad.

Viggo · June 27, 2017 at 8:43 pm

Ja, Propecia är dyrt men så snart du fått ditt recept kan du gå till apoteket och be att få en billigare, generisk, version istället. Den kallas för Finasteride och är exakt samma sak som Propecia och är precis lika effektivt. Det är inga andra biverkningar men det kostar betydligt mindre. Du kommer spara hundratals kronor på ett år.

Joseph · July 31, 2017 at 8:57 pm

Jag har tagit tabletterna i 2 år nu och förutom en viss pirrande känslan i skalpen alldeles i början så har jag inte upplevt några andra biverkningar. Det verkar vara effektivt när det gäller att förhindra håravfall och jag har inte tappat mer hår sen jag började. Jag skaffade ett recept efter att jag läst recensioner om preparatet på nätet.

Oscar · August 7, 2017 at 9:15 pm

Propecia har inneburit att jag inte längre behöver en hårtransplantation. Jag kan berätta att behandlingen fungerar och jag tappar inte längre håret, precis som det står i bipackssedeln. Du kommer också att kunna se att håret växer ut igen inom ett år.

Leo · August 9, 2017 at 9:26 pm

Hej. Är det någon som vet var man kan köpa större förpackningar med Propecia? Jag kan få för tre månaders behandling på mitt lokala apotek men inte längre. Eftersom du ändå måste ta det kontinuerligt så vore det väl lämpligare att göra förpackningar som räcker 12 månader.

Mathias · August 10, 2017 at 9:14 pm

Finns det någon generisk version av Propecia? Behandlingen är tillfälligt restnoterad på mitt apotek. Tack på förhand.

Leo · October 10, 2017 at 8:17 pm

Det stämmer, det enda riktigt effektiva sättet att få tillbaka håret på är en hårtransplantation. Det fungerar väldigt bra, man kan hitta det perfekta håret, men nackdelen är att jämfört med att köpa propecia är priset. Hårtransplantation är väldigt dyrt, minst 60 000 eller 70 000 kronor. Att köpa propecia kostar mindre. Det är upp till dig att bestämma.

Theodor · October 30, 2017 at 8:50 pm

Jag tänkte samma sak för några år sedan. Mitt hår började dra sig tillbaka vid tinningarna och jag föredrog att göra en hårtransplantation snarare än att köpa propecia för att spara pengar i det långa loppet, men nu 6 år senare börjar jag förlora håret på huvudet och kommer behöver göra en ny hårtransplantation och behöva betala tusentals kronor igen.

Noah · December 4, 2017 at 9:24 pm

Jag tror att det faktiskt finns ett generiskt alternativ till propecia, ett apotek frågade om jag ville ha det i stället men jag bestämde mig för att köpa propecia eftersom jag har ett personligt problem med generiska piller. I teori ska den vara lika effektiv som originalet. Det lättaste är att kolla på ditt apotek, i värsta fall har de inte det generiska inne och i så fall kan du beställa det och få det nästa dag. Det är sant att om du kan spendera mindre pengar kan det vara värt det.

Charlie · January 4, 2018 at 10:27 pm

Jag håller inte med. Hårtransplantation är dyrt men det är det också om du bestämmer dig för att köpa propecia. Det är lätt att räkna ut, att spendera nästan 1000 kronor i månaden på propecia kommer kosta dig mycket mer än en hårtransplantation (om du tar propecia i minst 6 år). Den andra nackdelen är biverkningar, jag har hört att behandlingen kan göra dig impotent, är det snat?

Erik · January 31, 2018 at 10:01 pm

Hej, jag har en fråga, jag behöver era åsikter. Är det möjligt att köpa propecia utan recept? Jag är inte bekväm med att gå till min doktor för att få det. Tack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *