Primolut-Nor (Norethisterone)

Norethisterone - Primolut Nor

Primolut-Nor (Norethisterone) är ett läkemedel som hjälper kvinnor över 18 år att fördröja sin menstruation.

Kvinnor kan även ta detta läkemedel för att lindra symptom av PMS

  • Låter dig kjuta upp menstruationen upp till12 dagar
  • Vetenskapligt bevisad effektivitet
  • Få biverkningar
  • Fungerar inom 24 timmar

Noresthisterone piller är ett receptbelagt läkemedel som förskrivs kvinnor i syfte att fördröja mensen. Noresthisterone  innehåller en syntetisk version av det kvinnliga könshormonet progestagen.

Gratis expressfrakt ✅ Registrerat EU Apotek ✅ Säkert ✅

Vad är Primolut-Nor (Norethisterone)?

Noresthisterone fungerar genom att imitera den naturliga verkan av könshormoner i den kvinnliga kroppen. Det är viktigt att komma ihåg att behandlingen inte kan tas av kvinnor som redan tar andra läkemedel som t.ex.  p-piller, barbiturater, griseofulvin, ciklosporin, nevirapin johannesört eller rifamyciner.

Primolut-Nor (Noretisterone) är ett läkemedel som förskrivs till kvinnor som av någon anledning är i behov av att skjuta upp sin menstruation.

Den aktiva substansen tillhör en grupp kvinnliga könshormon, så kallade progestinhormoner. Norethisterone fungerar genom att härma effekten av naturligt förekommande hormoner.

Det är viktigt att komma ihåg att behandlingen inte kan tas av kvinnor som tar andra läkemedel såsom preventivmedel, barbiturater, griseofulvin, cyklosporin, nevirapin, johannesört, eller rifampicin.

Läkemedel för att fördröja menstruation ger användaren möjligheten att tillfälligt avbryta sin menstruationscykel. Det kan finnas många skäl till att vilja skjuta upp menstruationen. Mensvärk kan vara en särskilt problematisk och smärtsam anledning. Den kan till exempel hämma förmågan att koncentrera sig vid en anställningsintervju eller inför examen.

Menstruationer kan också vara obehagliga och svåra att hantera när du åker på semester, eller inför någon särskild händelse.

Behandlingens längd beror på hur länge kvinnan vill skjuta upp sin menstruation. Noretisteron kan bidra till att förskjuta menstruationen med upp till två veckor. Läkemedlet fungerar genom reglering av menstruationscykeln, förhindrar nekros av livmoderslemhinnan och matar ut slemmet i livmoderhalsen.

Varje månad genomgår kroppen flera olika hormonella faser för att förbereda den inför en eventuell graviditet. Denna process styrs av de naturliga hormonerna progesteron och östrogen. När progestoronnivåerna minskar försämras mukosalväggen i livmodern som sedan avlägsnas vid menstruationsblödningen.

Den aktiva ingrediensen i Norethisterone efterliknar funktionen av progesteron. Dess närvaro indikerar för kroppen att slemhinnan inte behöver avlägsnas och att menstruationen inte behöver äga rum.

Hur fungerar behandlingen?

Primolut-Nor (Norethisterone) tillåter kvinnor att skjuta upp sina perioder upp till 12 veckor. När du närmar dig din normala period för menstruation, sjunker nivåerna av hormonet progestagen, och livmoderslemhinnan avlöser menstruationsblödning. Noretisteron fungerar genom att kopiera de naturliga egenskaperna av hormonet, och uppehåller nivån av hormoner i livmodern hög, för att hindra blödning, och på så sätt fördröja din mens.

Norethisterone tabletterna innehåller Noretisteron som dess aktiva substans, och erbjuder dessutom andra förmåner förutom att fördröja menstruationen, och gör det möjligt att behandla kraftiga menstruationsblödninga samt att minska smärta i samband med menstruation.

Vilken är doseringen ?

För att fördröja sin menstruation med hjälp av norethisterone tabletter, rekommenderar läkare en dos på 5 mg upp till tre gånger per dag, men inte i samband med en måltid. Det rekommenderas att starta behandlingen tre dagar före menstruationen som du vill skjut aupp , och sedan göra ett uppehåll när du vill ha menstruation. I allmänhet börjar menstruationsblödningen sedan två till tre dagar efter avslutad behandling. Du bör inte använda behandlingen för att skjuta upp din menstruation under längre än två veckor.

Vilka är biverkningarna av Primolut-Nor (Norethisterone)?

De flesta kvinnor upplever inga biverkningar alls vid intag av Norethisterone  tabletter. Men precis som alla läkemedel kan det meföra vissa lindinga biverkningar, varav fäljande nämns: klåda, huvudvärk, illamående, ömma bröst, blodfläckningar, minskat libido.

Vilka är kontraindikationerna?

Behandling för att fördröja menstruationen kan endast köpas av kvinnor över18 års ålder. Kvinnor som är gravida eller ammar kan inte ta Primolut-Nor (Norethisterone). Läkemedlet ska inte tas av kvinnor som är allergiska mot dess aktiva ingrediens.

Du ska heller inte ta detta läkemedel om du lider av cancer i livmoderhals, bröst, genitalier, äggstockar eller en levertumör. För mer information om nackdelsindikationer, rekommenderar vi att du läser bipacksedeln i förpackningen för Norethisterone.

Hur förvaras tabletterna?

Den första regeln att följa är att hålla läkemedlet utom syn- och räckhåll för barn och ungdomar. Endast kvinnor över 18 år kan ta behandlingen. Vi rekommenderar dig att hålla samtliga tabletter i sin originalförpackning, de måste de skyddas mot fukt och bevaras vid en temperatur som är lägre än eller lika med 25 ° C Om utgångsdatumet har överskridits, ska du inte ta läkemedel. Kasta inte gamla läkemedel med hushållsavfall. Vänd dig till ditt närmaste apotek för råd om hur du bäst kastar bort gamla läkemedel.

Hur köper man Primolut-Nor (Norethisterone) Online?

Champix recept

För att kunna köpa Noresthisterone, som alltid är ett receptbelagt läkemedel, måste du först genomgå en hälsoundersökning hos en gynekolog.

Köp Primolut-Nor på apotek  – i Sverige

En gynekolog kan bäst råda dig och föreslå  behandligen enligt ditt individuella hälsotillstånd och din ålder. Emellertid upplever många kvinnor att det kan vara svårt att planera tid hos en gynekolog, och för dessa kvinnor erbjuder idag nätet en praktisk metod för att köpa läkemedel.

Köp Primolut-Nor Online i Sverige

Det är idag möjligt att köpa Primolut-Nor (Noresthisterone) genom ett flertal web-kliniker som erbjuder avlägsen medicinsk konsultation, och genom en detaljerad hälsoundersäkning kan ett medicinskt team klargöra om detta är en lämplig behandlingsmetod. Om undersökningen visar att denna behandlingsmetod inte utgör någon potentiell risk för dig, valideras den med en ordonans från en läkare, och du kan sedan köpa läkemedlet direkt på nätet genom din valda klinik och få det hemskickat.

lHur mycket kostar Primolut-Nor (Norethisterone) Online & i Sverige?

Såsom tidigare beskrivits, så finns Primolut-Nor (Norethisterone) bara tillgänglig på recept. De olika apoteken får därför själva välja priset på tabletterna. Baserat på deras omkostnader och önskade marginaler, kan apoteket besluta att höja eller sänka priset. Observera att det låga priset på fysiska apotek beror på att läkemedlet subventioneras.

Köp Norethisteron

Primolut-Nor Priser: Köp på apotek – i Sverige

På apoteket varierar priset för 20 st Norethisteronetabletter från 50 kr till 70 kr

Primolut-Nor Priser: Köp Online

Priserna på nätet kan vara mycket konkurrenskraftigt, beroende på webbplatsen och varierar från 400 kr till 600 kr för 30 tabletter. Beroende på webbplatsen kommer priset för konsultation samt receptskrivning och leveranskostnader att ingå i priset.

Varning: Alfadoc rekommenderar alltid att du besöker en läkare eller barnmorska för att genomföra en fysisk undersökning och får ett recept utskrivet innan du köper dina tabletter på apoteket. Om du vill beställa på nätet så akta dig för webbplatser som erbjuder dig låga priser och erbjudanden såsom “billig Noretisteron” eller “noretisteron utan recept.” Dessa platser säljer ofta förfalskade läkemedel som kan vara overksamma och i värsta fall skadliga för din hälsa.

Köp online

Källor

Vidare information

FrankrikeEngland
DanmarkTyskland
PortugalPolen
SchweiziskaFinland

Medical review on August 18, 2021 by Dr. Tobias Nielsen

28 Comments

Sara · April 17, 2017 at 9:51 am

Jag testade Primolut-Nor eftersom jag behövde skjuta upp min mens inför mitt bröllop. Jag letade efter naturliga lösningar eftersom jag inte gillar att ta tabletter eller annan medicin men jag kände inte att jag kunde lita på att de verkligen fungerade. Jag ville inte chansa så jag tog Norethistrone istället och det fungerade bra. Jag sköt upp min mens med fyra dagar utan några problem.

Molly · April 18, 2017 at 8:59 pm

Var kan man köpa Primolut-Nor? Online eller på apotek?

Astrid · April 21, 2017 at 10:05 pm

Ja, jag använder Primolut-Nor emellanåt. Jag har använt det två gånger förut utan några biverkningar. Det tillåter mig att skjuta upp min mens i ungefär 6 dagar. När jag har slutat ta det kommer min mens antingen nästa dag eller dagen efter det. Det är väldigt pålitligt och jag rekommenderar det verkligen. Jag har läst att vissa tycker att det är för starkt men jag har alltid tyckt att det är helt perfekt.

Julie · April 25, 2017 at 8:51 pm

Samma här – Jag har bara tagit Primolut-Nor en gång förut, men då fungerade det riktigt bra. Min mens kom inte som planerat och det räddade min bröllopsnatt.

Matilda · May 2, 2017 at 9:38 pm

Jag gillar inte mediciner eller kemiska produkter men eftersom jag inte hade något val så tog jag Primolut-Nor en gång vid ett speciellt tillfälle. Jag upplevde inte några biverkningar även om jag hade befarat det.

Linnéa · May 8, 2017 at 9:55 pm

Suverän artikel! Retsamt nog har jag aldrig lyckats fördröja min mens på naturlig väg. Jag har inte provat tabletten men varför inte? Var kan jag köpa den?

Clara · October 10, 2017 at 8:16 pm

Inga biverkningar, lätt att använda, resonabelt pris, effektivt. Min åsikt om Primolut Nor är bra, jag rekommenderar det och skulle köpa det igen vid behov.

Alma · October 19, 2017 at 8:06 pm

Hej, hur vet man att man lyckades köpa den riktiga versionen av norethisterone? Köpte ni också med recept? Hur fungerar det?

Sqara · October 30, 2017 at 8:49 pm

Hej, jag undrar lite om att ta denna medicin. Lyckades ni skjuta på er 6-dagarsmens? Sjuts den automatiskt till nästa cykel om man tar den korrekt? Tack för era svar.

Julia · November 23, 2017 at 10:06 pm

Hej, jag har kollat på min menskalender i flera dagar och är jättestressad för min mens kommer troligtvis vara på mitt bröllop, vilket är hemskt.Jag tror att ni förstår mig när jag säger att jag skulle vilja skjuta upp min mens i några dagar. Jag tittade på internet och hittade norethisterone. Jag vet att behandlingen är ganska tung, jag har pratat med vänner om det. I princip, är det möjligt att köpa norethisterone online, bara genom att fylla i en enkät online som sedan kontrolleras av en doktor. Sidan verkar tillförlitlig men jag är inte bekväm med att köpa online, vad tycker ni?

Agnes · December 4, 2017 at 9:22 pm

Hej, okej, tack, det känns som att du faktiskt hade en bra erfarenhet. Jag kommer också bestämma själv att köpa norethisterone online, jag kommer göra som du gjorde, jag tror att det är ett viktigt steg. Jag måste verkligen ha norethisterone för om en månad åker jag på semester till öarna och jag måste absolut skjuta upp min mens.

Ellie · December 28, 2017 at 9:08 pm

Hej. Jag behöver verkligen förskjuta min mens men jag är bara två dagar in in min cykel. Kan jag dricka citron eller vinäger? Om jag ska ta citron, hur många gånger per dag? Med socker eller ej? Snälla berätta.

Linnea · December 28, 2017 at 9:13 pm

Hej, du ska veta att Primolut-Nor är en receptbelagd medicin. Lagarna om att köpa receptbelagda mediciner så som Primolut-Nor är väldigt olika beroende på vilket land du bor i, jag vet att vissa länder har ganska strikta lagar. Om du bor i Schweiz vet jag att det är möjligt att köpa online, i Frankrike så vet jag inte men i England är det också möjligt. Kolla därför innan du köper online, alternativet är att köpa norethisterone på ett apotek vilket inte är något problem, det är enkelt att få ett recept från din doktor. Jag hoppas att det besvarade din fråga.

Olivia · January 4, 2018 at 10:25 pm

God kväll, är det någon mening med att ta norethisterone tillsammans med naturliga sätt att skjuta upp mensen? Jag har ett bröllop om några månader och jag vill verkligen inte ha min mens då, jag är desperat. Tack för era tips.

Vera · January 11, 2018 at 9:57 pm

Det är väldigt praktiskt att köpa Primolut-Nor, vi har inte alltid möjlighet att använda naturliga sätt att skjuta upp mensen och jag vet inte hur det är med dig, men jag skulle inte lita på linser och stark mat för att skjuta upp min mens, jag skulle hellre spendera lite pengar och köpa Primolut-Nor. Enligt min åsikt så är behandlingen väldigt effektiv, den gör vad den ska. Jag tog den i några dagar, hade inga biverkningar och så fort jag slutade ta Primolut-Nor så kom min mens inom några timmar.

Majken · January 27, 2018 at 11:17 pm

Så vilken är den bästa metoden? Jag har redan fått mens och behöver göra ett uppehåll mellan torsdag och lördag. Jag har verkligen fått problem här.

Stella · January 31, 2018 at 10:00 pm

Det kostar ingenting att gå till doktorn för att få ett recept, det är bättre än att köpa Primolut-Nor online, du vet aldrig om en sida är tillförlitlig eller inte. Köper du på ett apotek kan du i alla fall vara säker på att behandlingen är genuin.

Wilma · February 7, 2018 at 10:34 pm

Det beror på hemsidan men jag tror att den jag köpte online är det riktiga norethisteronepillret. Jag valde behandling och sen gjorde jag en onlinekonsultation där jag fyllde i en lista med massa medicinfrågor om min hälsa och preventivmedel jag använder. Det verkade väldigt seriöst och sen fick jag en bekräftelse från en doktor som godkände det hela. 24 timmar senare gick jag mitt Primolut-Nor som jag köpt dagen innan från hemsidan. Behandling var authentisk, medicinen skickas direkt från ett apotek till mig. Min åsikt om medicinen och sidan är väldigt bra.

Rut · February 24, 2018 at 9:49 pm

Vet ni om det är skadligt för hälsan att ta Primolut-Nor? Jag skulle vilja skjuta upp min mens om några månader men jag är rädd för piller som är fulla av hormoner. På samma gång är jag inte säker på att naturliga metoder fungerar för att skjuta upp den. Tack för era råd om norethisterone.

Majken · March 5, 2018 at 10:36 pm

Är det säkert att köpa Primolut-Nor online? Jag har hört att du ska vara väldigt försiktig med mediciner på internet, hur kan man vara säker på att medicinen man köper är riktig? Jag behöver köpa norethisterone men jag är ärligt talat rädd för att skaffa det online, jag föredrar att köpa det på apotek, vad tycker ni? Tack för era svar.

Veronika · March 6, 2018 at 10:25 pm

Det finns inget lättare sätt att skjuta upp din mens än genom att ta Primolut-Nor. Som många andra tjejer hade jag tänkt på att äta linser och kryddor men när du verkligen tänker efter är det svårt att se att de skulle vara effektiva. Sen beror det på varför du vill skjuta upp mensen, om det inte är så viktigt kan man kosta på sig att testa naturliga metoder men om det är väldigt viktigt så rekommenderar jag att köpa norethisterone. Självklart behöver du gå till din doktor, men jag tror inte att du behöver gå till en gynekolog, din doktor borde skriva ut medicinen utan problem.

Nicole · March 7, 2018 at 10:23 pm

Jag köpte norethisterone för två veckor sedan för att skjuta upp min mens. Jag hade valet mellan citron, kryddor, varmt vatten eller norethisterone, så jag valde snabbt. Jag tog medicinen i ungefär 6 dagar. Pillret fungerar bra, jag fick inte min mens utan den kom den 7e dagen, strax efter att jag slutade ta norethisterone. Jag har inte lidit av några biverkningar så för att sammanfatta min erfarenhet av norethisterone så är den väldigt positiv, pillret är effektivt och gav inga biverkningar.

Isabelle · May 2, 2018 at 9:24 pm

Jag har redan tagit norethisterone två gånger, jag ångrar aldrig att jag har köpt pillret, behandlingen är effektiv och jag har inte fått några biverkningar. Första gången flyttade jag fram mensen 6 dagar och andra gången kunde jag skjuta upp den i 8 dagar. Jag är väldigt nöjd med behandlingen.

Nelly · May 28, 2018 at 8:07 pm

Jag kan bekräfta att om du köper norethisterone och tar det ordentligt kan du skjuta upp din mens i nästan två veckor utan problem. Jag har gjort det två gånger på 5 år, det fungerar, jag använde det senaste förra månaden och jag har aldrig haft några biverkningar.

Josefine · June 5, 2018 at 9:27 pm

Jag är en av de tjejer som har bestämt mig för att köpa Primolut-Nor online. Jag är välinformerad innan jag beställer online, jag har kollat hemsidan och företaget och bekräftat att jag skulle få det riktiga pillret så det inte är skadligt för min hälsa. Jag fick reda på att medicinen skickas från Sverige, jag vet att man kan få receptbelagd medicin från Sverige till många länder i Europa så jag ville prova och det fungerade bra.

Ellinor · June 29, 2018 at 3:27 pm

Jag trodde inte att jag skulle kunna skjuta upp min mens så enkelt. Min apotekare berättade om det här pillret för mig men jag behövde gå till doktorn för att kunna köpa norethisterone. Jag är inte besviken, jag litar inte på naturliga metoder som citron eller vinäger.

Ester · July 24, 2018 at 9:01 pm

Jag tror inte att det finns någon anledning att kombinera med naturliga metoder om du köper norethisterone. Norethisterone är starkt nog för att förskjuta din mens med nästan två veckor. Att ta citron eller äta linser till exempel har ingen effekt på din mens.

Agneta · December 31, 2018 at 12:58 pm

Jag vill skjuta upp min mens eftersom jag ska gifta mig nästa månad. Jag tvekar mellan att skjuta upp den naturligt vilket jag läst om på några sidor på nätet, eller att köpa Primolut-nor. Jag hörde att norethisterone inte orsakar några biverkningar. Jag vill verkligen inte må dåligt på min bröllopsdag, vad tycker ni? Tack.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *