Priligy

Priligy är det enda läkemedlet för alltför tidig utlösning

Priligy (Dapoxetine) är ett receptbelagt läkemedel för behandling av för tidig utlösning, som även kallas för prematur ejakulaton (PE). Dess aktiva substans Dapoxetine är en serotonin återupptags-hämmare (SSRI) som verkar genom att höja kroppens serotonin-nivåer under kort tid, och därmed gör att män bättre kan kontrollera sin orgasm och fördröja utlösningen.

  • Utökar varaktigheten av sexuell orgasm till 300%
  • Unik behandling för alltör tidig utlösning
  • Finns i två olika doseringar, 30 mg och 60 mg.

Vad är Priligy?

Priligy är ett läkemedel som används för att hjälpa män att fördröja för tidig utlösning. Detta är ett problem som drabbar alltfler män idag, det räknas att miljontals män runtom i världen drabbas av detta. Förutom den frustration detta problem ger upphov till i sexlivet, kan det även ha en negativ effektiv på parförhållandet och mannens självförtroende. Även om orsakerna till för tidig ejakulation ofta kan ha en psykologisk grund, t.ex brist på sexuell erfarenhet, ångest, stress eller bävan över att misslyckas, kan det även ha fysiologiska skäl.

Det är viktigt att vara medveten om att man kan behandla ejakulationsproblem. Om du tillhör den första gruppen, kan du få hjälp av rådgivning och olika former av terapi och tekniker för att överkomma dina svårigheter. Om du tillhör den andra gruppen, bör du vända dig till en läkare för rådgivning och medicinsk behandling.

Priligy tillhör den klass av läkemedel som kallas återupptags-hämmare av serotine (SSRI) och som hämmar återupptag av serotonin i nervcellerna som leder till orgasm. Läkemedlets huvudsyfte är att hjälpa män bättre kontrollera sin erektion och särskilt tidspunkten fär utlösning. Priligy agerar genom att hämma de signaler som normalt skickas från hjärnan till det sympatiska nervsystemet vid utlösning och gör det möjligt för en man att ha bättre kontroll över sin orgasm.

Enligt kliniska studier har behandlingen visat sig vara effektiv i de allra flesta av de studerade fallen, där deltagande försökspersoner som haft problem med för tidig utlösning avsevärt ökat varaktigheten av ett samlag.

Alltför tidig utlösning definieras av ett samlag som varar mindre än två minuter till utlösning.

Vad är den aktiva substansen i Priligy?

Den aktiva substansen i Priligy är Dapoxetin, en inhibitor av återupptags-hämmare av serotine. Den tillhör samma familj av mediciner som ofta förknippas med antidepressiva läkemedel vars mål är att hantera stress, depression eller personlighetsstörningar. Daxoprextin används dock inte idag i antidepressiva läkemedel. I kliniska tester har forskare definierat förhållandet mellan tidig utlösning och ångest i män med låga naturliga serotoninnivåer.

Vilken doseringen för Priligy?

Priligy är inte en behandlingsmetod som ska tas regelbundet, den tas endast när mannen planerar att ha sex, och tas 1-3 timmar före planerad sexuell aktivitet.

Behandlingen är i tablettform och finns tillgänglig i två olika doser, 30 mg och 60 mg.

Dapoxetine 30mg: den lägre dosen föreskrivs normalt i början av en behandling, för att minimera biverkningarna.

Dapoxetin 60 mg: den högre dosen föreskrivs om 30 mg dosen inte ger tillräckligt tillfredsställande resultat, och det inte finns någon medicinsk anledning till att undvika en högre dos.

Behandlingen kan tas före, under eller efter en måltid. Det rekommenderas att man tar läkemedlet med ett glas vatten.

För maximal effektivitet, rekommenderar vi att Priligy tas en timme före samlag.

Man ska inte ta mer än en dos av Dapoxetine inom en 24-timmars period. Det ska heller inte tas i samband med alkohol. Dessutom lämpar sig läkemedlet endast för män inom 18-65 års ålder.

Vilka är fördelarna med denna behandling av för tidig utlösning?

Det finns många fördelar, och de hjälper alla till med att skapa en fördröjning som är tillräckligt stor för att få ett normalt sexliv och för att tillfredsställa båda parter.

Några av fördelarna är:

  1. Den kan öka tiden för sexuell aktivitet markant (tiden innan utlösning multipliceras med 4)
  2. Den verkar under lång tid (6-8 timmar), så att användaren diskret kan ta tabletten innan eventuell sexuell aktivitet, (även om det inte rekommenderas att dölja eventuella nyuppkomna problem, eftersom det kan öka stresspåslaget, vilket är en allvarlig riskfaktor för denna åkomma)
  3. Den är lätt att ta, man tar den bara med ett glas vatten (med eller utan mat)

Vilka är biverkningarna av Priligy?

Alla läkemedel kan orsaka olika biverkningar. Priligy som ett receptbelagt läkemedel är inget undantag från regeln. Biverkningarna kan variera från person till person. Trots detta är Priligy ett läkemedel med relativt få biverkningar, i regel upplever män inte några biverkningar alls, och de flesta biverkningar som rapporteras upphör inom ett par timmar efter intag.

Priligy Online: Bland de vanligaste biverkningarna

ont i magenyrsel
hypotension eller hypertensionillamående
diarrésvindel
nedstämdhetsynkope
tankestörningar 

De flesta av dessa biverkningar inträffar i början av behandlingen och upphör med tiden.

Om du upplever allvarliga biverkningar, kontakta din läkare utan dröjsmål.

Vilka är nackdelsindikationerna?

Priligy kan endast tas av män i åldern18-65 år. Behandlingen ska inte användas vid allergi mot dapoxetin eller något av läkemdlets andra ingredienser.

Läkemedlet rekommenderas inte för män över 65 år. Vad gäller potentiella läkemedelsinteraktioner bör Priligy inte tas tillsammans med följande läkemedel:

Läkemedel för schizofreni som Thioridazine, Litiumbehandling för bipolära personlighetsstörningar, Linezolid för vissa infektioner, Tryptofan för sömnstörningar, Johannesört mot depression, Tramadol vid behandling av smärta samt vissa behandlingar för migrän.

Hur bevaras Priligy?

Det är viktigt att bevara läkemdel utom syn- och räckhåll för barn och ungdomar. Intag av läkemedel kan leda till negativa effekter och är en farlig risk för hälsan. Förutom detta krävs ingen särskild försiktighet när det gäller dess bevarande. Vi rekommenderar slutligen att man kontrollerar utgångsdatumet på förpackningen, om det överskridits ska man inte använda den. Man bör istället lämna in gamla läkemedel på närmaste apotek. För att minska negativ miljöpåverkan ska läkemedlet inte kastas med hushållsavfall.

Hur köper man Priligy Online i Sverige?

För att kunna köpa Priligy, som alltid är ett receptbelagt läkemedel, brukar man traditionellt först genomgå en hälsoundersökning hos en läkare.

Köp Priligy på apotek – i Sverige

Läkare kan bäst ge dig råd och föreslå en lämplig behandlig enligt ditt individuella hälsotillstånd och din ålder. Emellertid upplever många män att det kan vara svårt att planera tid hos en läkare, eller att det är pinsamt att behöva tala om sina sexuella svårigheter med sin läkare. För dessa män erbjuder därför nätet en praktisk metod för att köpa läkemedel.

Köp Priligy Online i Sverige

Det är idag möjligt att köpa Priligy genom ett flertal web-kliniker som erbjuder avlägsen medicinsk konsultation. Genom en detaljerad hälsoundersäkning kan ett medicinskt team effktivt klargöra om detta är en lämplig behandlingsmetod just för dig. Om en grundlig hälsoundersökning visar att denna option inte utgör någon potentiell risk för dig, valideras den med en läkares föreskrift och du kan sedan direkt köpa Priligy på nätet genom din valda klinik och få det hemskickat.

Det är emellertid viktigt att vara medveten om att det dyker upp många skrupelfria webbplatser på nätet som säljer förfalskade läkemedel genom falska webbplatser. Dessa läkemedel är potentiellt skadliga för din hälsa. Du ska endast köpa läkemedel via en tillförlitlig klinik. Informera dig, och försäkra dig om att du verkligen handlar genom en tillförlitlig webbplats som handlar med ett riktigt apotek innan du går vidare med ditt köp.

Hur mycket kostar Priligy i Sverige?

Som vi beskrivit tidigare, är Priligy en medicin som bara finns att få på recept. Kostnaden för läkemedel i denna kategori kontrolleras av apoteken som själva bestämmer priset. Även om vissa män tycker att priset för Priligy är extremt högt, så tänk på att det är det enda receptbelagda läkemedlet för behandling av för tidig utlösning. Kliniska studier har visat att det är mer effektivt än andra “naturliga” piller.

Priligy priser: Köp på apotek – i Sverige

På apoteket varierar priset för 3 st Priligy-tabletter á 30mg från 477 kr till 680 kr eller från 1050 kr till 1240 kr för 6 tabletter

Priligy Priser: Köp Online

Priserna är något högre på nätet, men det är motiverat eftersom företagen då inkluderar både leveranskostnader och priset för en konsultation. Priserna online varierar från 763 kr till 954 kr för 3 piller á 30mg och från 1430 kr till 1720 kr för 6 tabletter.

Varning: Vi rekommenderar att du går till din läkare för ett recept och sedan köper dina tabletter på ditt apotek. Men om du vill beställa på nätet, bör du vara medveten om att många webbplatser försöker locka kunder med erbjudanden som “billig Priligy”, “billigare Priligy” eller “inget recept behövs”. Du bör vara medveten om att de mediciner som säljs på sådana sidor med stor sannolikhet är falska.

Källor

Vidare information

FrankrikeEngland
DanmarkTyskland
PortugalPolen
SchweiziskaFinland

Medical review on September 23, 2022 by Dr. Tobias Nielsen

28 Comments

Melker · April 17, 2017 at 9:47 am

3 tabletter för 550 kronor, det är faktiskt ganska dyrt – Det blir över 155 kronor per tablett. Jag hoppas verkligen att det fungerar.

Melvin · April 18, 2017 at 8:57 pm

Ja, det är dyrt. Men det fungerar. Jag har haft en massa problem med detta, framför allt med min senaste flickvän då jag hade en tendens att komma för tidigt. Jag försöker inte bli någon sexgalning. Jag vill bara ha möjligheten att tillfredställa min partner. Det är mycket bättre nu – Jag skulle inte säga att Priligy har förändrat mitt liv, men det har i alla fall förbättrat det. Den enda lilla nackdelen är att jag önskar att det hade verkat längre.

Frank · April 19, 2017 at 9:04 pm

Det är synd att det här är den enda behandling jag kan ta. Jag har försökt med andra krämer och tabletter men, jag vet inte om det var psykologiskt eller ej, men tabletterna har inte fungerat. Resultatet jag fått av Priligy är mycket bättre. Det enda problemet är priset.

Rasmus · April 25, 2017 at 8:47 pm

Jag vet inte vad som är värst: För tidig utlösning eller att vara impotent. Jag lider av det förstnämnda och det är hemskt att inte kunna tillfredsställa min flickvän eftersom hon inte har tillräckligt med tid på sig för att kunna njuta av det. Det är omöjligt att få någon sorts självförtroende och, ärligt talat, det är hemskt. Min doktor gav mig ett recept på Priligy för att hjälpa mig med mitt problem och det är tyvärr ganska dyrt. Men det fungerar hyfsat. I normalfallet fördubblar det min uthållighet.

Marcus · May 1, 2017 at 6:24 pm

Jag tror att de flesta problemen med för tidig utlösning är psykologiska. Det är bättre att lära sig naturliga tekniker för att hantera problemet istället för att förlita sig på piller eller annan medicinering. Försök skaffa mer självförtroende och prata med din partner. Stressa inte och försök att låta bli att tänka på utlösning. Bara njut, helt enkelt.

Marcus · May 8, 2017 at 9:48 pm

Jag har försökt att arbeta med det mentala men det fungerar inte och jag kan inte hålla mig mer än 2 minuter. Jag behövde verkligen en behandling och de recensioner som jag hittade om Priligy var positiva, så jag bestämde mig för att prova. Jag måste säga att det faktiskt fungerar och jag har blivit mer uthållig. Det största problemet är priset, tabletterna är riktigt dyra. Du behöver också ha ett recept vilket är lite av en begränsning.

Kevin · May 11, 2017 at 8:52 pm

Ja, Priligy är ganska dyrt. Du behöver också besöka läkaren och få ett recept och sedan gå till apoteket för att hämta ut medicinen. En del tycker att det är ganska pinsamt. Jag brukar gå till ett apotek som ligger lite längre hemifrån och det samma gäller för min läkare. På så vis slipper jag risken att jag springer på någon som jag känner igen. Men priset stör mig också. Jag försöker hitta en bra sida på internet där jag kan köpa Priligy men de sidor som säljer dem känns inte helt seriösa. Har någon av er erfarehet av att köpa medicin online?

Leo · May 12, 2017 at 8:55 pm

Hej Kevin. Om du inte har några problem med att få ut Priligy på recep eller med att köpa det på ditt apotekt så behöver du verkligen inte leta efter det online. Priserna är inte längre på nätet, ibland gäller faktiskt raka motsatsen, jag har sett fall där tabletterna kostar dubbelt mot vad de gör på apoteket.

Tom · May 16, 2017 at 9:25 pm

Jag rekommenderar verkligen Priligy till alla som lider av för tidig utlösning. Men det är viktigt att du gör vissa efterforskningar och talar med din läkare först eftersom behandlingen inte är till för alla. Och om du klarar av att hålla dig i mer än 2 – 3 minuter så kommer den ändå inte ha mycket effekt för dig.

Johan · July 30, 2017 at 8:54 pm

Det är sant, jag tog det i två år och det är mycket effektivt. Jag klarade bara av att hålla mig i kanske två minuter och med behandlingen klarade jag i alla fall runt fem. Det är inte länge men om du jämför med hur det var innan är det ändå en radikal förbättring. Jag gick till läkaren varannan månad för att hämta ut nytt recept och sen köpte jag det på apoteket. Men det kändes förstås inte så enkelt, inte ens trots att jag valde ett annat apotek än vad jag brukade.. Jag visste ju inte vem jag skulle råka springa in i. Det var därför jag började leta efter alternativ och gjorde en del efterforskningar online. Jag hittade exempel på avslappningsövningar och jag insåg snart att mina problem var psykiska snarare än fysiska. Nu tar jag inte längre Priligy och klarar av att köra på i en halvtimme utan utlösning.

Albin · July 31, 2017 at 8:56 pm

Jag har också hört teorin om att det ofta är ett psykiskt problem men jag tror jag har provat allt vid det här laget. När jag tar Priligy klarar jag mig längre så jag fortsätter att köpa det.

Elias · October 10, 2017 at 8:17 pm

Innan du köper Priligy, har du provat andra mediciner eller piller för att skjuta upp ejakulation?

Adrian · October 19, 2017 at 8:07 pm

Detta är faktiskt den största skillnaden mellan receptbelagda mediciner och receptfria. Mediciner som kräver recept, som priligy, har testats i flera år. Min doktor skrev ut priligy till mig för några månader sedan, jag känner mig mycket bättre och jag har bättre självförtroende med min partner. Den största nackdelen är priset, det är väldigt få piller i förpackningen, så budgeten kan snabbt stiga till flera tusen kronor i veckan om du är väldigt sexuellt aktiv. Priligy är väldigt dyrt.

Filip · January 4, 2018 at 10:26 pm

Hur mycket kostar priligy? Till exempel vad skulle det vara för budget om jag har sex 8 gånger, ungefär två gånger i veckan? Jag är intresserad av att köpa men jag är rädd att priligy är för dyrt.

Melvin · January 11, 2018 at 9:58 pm

I varje fall så är priligy ganska dyrt. Du kan bestämma dig för om du köper det på apotek eller online på internet (om du kan). Jag rekommenderar personligen inte att köpa på internet, det är bättre att gå till en doktor för att vara säker på att du kan ta priligy och att du inte kommer få några biverkningar. Om jag ska ge min åsikt om priligy så skulle jag säga att det är en effektiv behandling som kan skjuta upp ejakulation men det är ingen mirakelkur. Till exempel, om du brukar hålla i genomsnitt 5 minuter, förvänta dig inte att hålla i flera timmar med din partner då. Behandlingen rekommenderas för män med förtidig utlösning inom två minuter vid sex, för andra kommer den inte att ha någon effekt.

Peter · January 31, 2018 at 10:00 pm

Jag köpte priligy för att testa, jag ville veta om det fungerar eller inte. Det gör det, jag kunde skjuta upp att få utlösning och jag gick från 3 minuter till 5 minuter. Det är inte mycket men det fungerar. Jag led inte av några biverkningar, jag tog 3 piller på 2 veckor. Jag är nöjd, min åsikt är positiv men jag vet inte om jag kommer att köpa den igen eftersom priligy är relativt dyrt.

Isak · February 7, 2018 at 10:34 pm

Jag har provat många olika krämer som kan köpas online från många hemsidor men inget har fungerat. Varje gång jag ringde kundservice sa de att det var mer eller mindre normalt, det var ett naturligt läkemedel så min kropp behövde vänja sig vid substansen. Jag vet inte om det är sant eller inte men oavsett så fungerade inte dessa behandlingar för att skjuta upp min utlösning. TIll slut bestämde jag mig för att gå till doktorn och han rådde mig att köpa priligy, vilket jag inte kände till. Jag bestämde mig för att testa, den är receptbelagd så den har blivit testad innan den säljs på marknaden. Resultatet är att priligy fungerar, jag håller längre än förut, min fru och jag är nöjda.

Theodor · February 24, 2018 at 9:50 pm

Jag var i samma situation, jag brukade köpa priligy varannan vecka men jag bestämde mig för att sluta. Först så höll jag längre men inte i mer än 2 minuter och priligy kostar mycket. Nu när jag har arbetat på mina tankar kan jag hålla i 15 minuter. Jag är säker på att mina problem med förtidig utlösning satt i huvudet.

Jonny · March 5, 2018 at 10:36 pm

Jag har lidit av förtidig utlösning i flera år, jag tror att jag har testat alla naturliga metoder. Jag tog yogalektioner för att stärka min mellangård vilket inte fungerade. Jag förstod att vissa medicinska behandlingar som priligy kan hjälpa mig, men saken är att jag skäms och känner mig inte bekväm med att gå till min doktor. Vad rekommenderar du? Tack.

Tim · March 6, 2018 at 10:26 pm

Jag har också väldigt höga tankar om behandlingen, den är effektiv. Tidigare så varade mitt samlag ungefär en minut efter penetration, nu varar det i 3 till 4 minuter. Det är inte väldigt långt men det är mycket bättre än förut. Jag har inga biverkningar vilket jag tycker är väldigt positivt. Det enda problemet är att om jag köpa priligy varje vecka som kommer jag att spendera en förmögenhet. Priligy är väldigt dyrt, jag har inte hittat någon lösning för att köpa det billigare så om du har några idéer får du gärna dela med dig.

Niklas · March 27, 2018 at 8:13 pm

Jag tror också att allt sitter i huvudet men om man provat allt och inget fungerar så tycker jag att det är bättre att gå till doktorn och köpa priligy. Om priligy hjälper dig att hålla längre i sängen så är det vad som behövs. Jag tog det beslutet för några månader sedan och jag måste erkänna att jag känner mig mycket bättre i mitt äktenskap. Priligy ger inte många biverkningar, jag är väldigt nöjd och min åsikt om priligy är väldigt positiv.

Christian · March 28, 2018 at 8:18 pm

Jag håller med, det är viktigt att påpeka att behandlingen inte fungerar för de män som håller mer än två minuter. Många män tror att de kommer att kunna hålla flera timmar i sängen bara genom att ta medicinen, men om du tror det så ska du inte ta priligy, det kommer inte att fungera och du kommer vara missnöjd. Men för de som verkligen har problem med för tidig utlösning så kan priligy hjälpa.

Leon · May 2, 2018 at 9:25 pm

Jag håller med, jag tror också att de flesta anledningarna till förtidig utlösning är psykologiska, att köpa priligy löser inte alla problem. Jag är en kund hos priligy men jag bestämde mig för att börja gå i terapi för att öka längden av mitt sex (vilket är 2 minuter idag).

Loke · May 28, 2018 at 8:09 pm

Jag håller med, priligy är väldigt dyrt, jag tror att det är den enda receptbelagda medicinen mot förtidig utlösning. Behandlingen fungerar men det krävs en ordentlig budget för att köpa priligy regelbundet. Tyvärr är inte priligy subventionerat. Jag råder dig att kolla med din doktor för att se om dina problem med förtidig utlösning är fysiska eller psykologiska, om de är psykologiska kan du lära dig några avslappningstekniker.

Matteo · June 5, 2018 at 9:28 pm

Jag ville köpa priligy men efter att ha kollat på flera forum så har jag förstått att terapi för det mentala kan hjälpa öka tiden för samlag. Vad gjorde ni för att hålla 15 minuter i stället för 2 minuter, det är en jättestor skillnad. Tack.

Oscar · June 29, 2018 at 3:27 pm

Jag föreslår att du pratar med din doktor, det är inget skamligt. Om du tror att du är den enda mannen som lider av förtidig utlösning så har du fel. Tusentals män i Frankrike och runt om i världen lider av detta problem, ingen pratar om det det är skillnaden. Gå till din doktor, han kommer lyssna på dig utan att döma och kommer att kolla om du kan ta priligy utan att få några biverkningar.

Henry · July 24, 2018 at 9:02 pm

Att köpa priligy kommer inte att förändra ditt liv, jag tror att de främsta orsakerna för problem med förtidig utlösning är psykologiska, men behandlingar kan hjälpa dig att få bättre självförtroende så att du tänker lite mindre på problemet. Biverkningarna hos priligy är väldigt milda, den största nackdelen med att köpa priligy är enligt mig priset, priligy är en dyr behandling och om du tar det varje dag kan du lätt spendera flera tusen kronor i månaden.

Adrian · December 31, 2018 at 12:59 pm

Andra piller som man kan hitta online utan recept fungerar inte, jag har provat dem och de hade aldrig någon effekt på mig. Sidorna säger att dessa är naturliga piller som passar olika för varje person. Jag bestämde mig för att prata med min doktor angående om priligy verkligen kan hjälpa mig att hålla längre under sex, han övertalade mig så jag testade och jag kan säga att det fungerar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *