NuvaRing

NuvaRing vaginalring är ett pålitligt preventivmedel för kvinnor, och ett perfekt alternativ till p-piller.

Till skillnad från p-piller som ska tas oralt varje dag, ger denna preventivmetod ett 100% skydd mot oönskad graviditet i upp till tre veckor utan behov för andra åtgärder. En veckas uppehåll skall sedan följa, innan en ny vaginalring placeras.

Gratis expressfrakt ✅ Registrerat EU Apotek ✅ Säkert ✅

Vad är NuvaRing vaginalring?

  • Mycket få biverkningar
  • Praktiskt preventivmedel
  • Perfekt alternativ till p-piller

NuvaRing är ett preventivmedel för kvinnor i form av en vaginalring, även kallad ett vaginalt inlägg eller en p-ring, och utgör en ny typ av doseringsform med en jämn utsöndring av hormonellt preventivmedel som alternativ till traditionella p-piller. Behandlingen erbjuder så gott som 100% säkert skydd mot oönskad graviditet. Till skillnad från p-piller, som måste tas oralt varje dag, ger NuvaRing ett effektivt skydd mot oönskad graviditet i tre veckor. Under denna period, behöver man inte vidta några som helst andra åtgärder, och risken för att glömma ta ett dagligt p-piller är alltså obefintlig. Efter tre veckor, måste ett uppehåll på en vecka respekteras innan man kan införa en ny ring.

NuvaRing vaginalring är mycket lätt att använda. Den förs smidigt in i slidan från och med den första dagen i en kvinnas naturliga menstruationscykel, och fungerar omgående. NuvaRing skall sedan sitta kvar tre veckor i följd, och ger ett 100% säkert skydd mot graviditet.

Denna preventivmetod har ofta som effekt att ge kvinnor mindre smärtsamma menstruationer.

NuvaRing är gjord av mjuk, flexibel plast på ca 5cm i diameter, som är lättviktig och enkelt anpassar sig till alla kroppstyper. Ringen orsakar inte några begränsningar för att utöva sport och andra fysiska aktiviteter. Enligt studier, rapporterar de flesta kvinnor att de inte alls känner av ringen vid bruk.

Hur använder man en vaginalring?

NuvaRing bör sättas in i slidan från och med den första dagen av den naturliga menstruationscykeln. För att undvika infektioner, rekommenderar vi att du har rena händer innan du vidrör ringen och för in den i slidan. Införningen av ringen är relativt enkel, den bästa metoden är hålla NuvaRing med tummen och pekfingret, pressa ihop ringen och föra in den i slidan. NuvuRing verkar omedelbart efter att den införts, men om du inte tidigare har använt denna metod, rekommenderar vi att du även använder kondom vid sex under de första fem dagarna. Din kropp behöver ett par dagar för att vänja sig till de nya hormonerna helt och hållet.

För att ta bort ringen efter tre veckors bruk, gäller samma procedur men i motsatt ordning. Se till att du har rena hander och kroka sedan fast NuvaRing mellan pekfingret och långfingret och dra stadigt och långsamt. Som nämnts ovan, efter avlägsnandet av ringen måste man vänta sju dagar innan införande av en ny ring. Du bör under denna veckan få en underlivsblödning, och kommer att vara skyddad för oönskad graviditet. Du är ständigt skyddad mot graviditet så länge du ser till att vaginalringen är på plats oavbrutet under tre veckor, och du sedan sätter in en ny ring efter exakt en veckas uppehåll.

Vad innehåller NuvaRing?

NuvaRing är ett så kallat kombinerat hormonellt preventivmedel, och innehåller  Etinylestradiol (15mcg) och Etonogestrel (120mcg). Dessa två aktiva ingredienser består av pregestatifshormoner och östrogener. NuvaRing frisätter samma hormoner som ett p-piller. Kombinerade preventivmedel verkar genom att stoppa ägglossning, förhindra befruktning och genom att göra slemhinnan i livmodershalsen tunnare, vilket förhindrar befruktade ägg från att utvecklas vidare. Under sex, kan sperma därför inte kan nå livmodern, och befruktning kan inte ske.

Hur använder man NuvaRing?

Doseringen av NuvaRing är dess främsta fördel. Den införs en gång per månad till skillnad från p-piller som ska tas varje dag under antingen 21 eller 28 dagar.

Eftersom vaginalringen endast införs en gång i månaden, undviker kvinnan risken för att glömma en dos, och därmed risken för oönskad graviditet.

Vilka är biverkningarna av NuvaRing?

De flesta preventivmedel kan orsaka en del biverkningar, NuvaRing vaginalring är heller inget undantag från regeln. Även om antalet biverkningar är relativt sällsynta, kan vissa kvinnor uppleva något av följande biverkningar:

Vilka är biverkningarna av NuvaRing Online?

huvudvärkspända bröst
klådaakne
yrselminskad libido
vaginal sekretionmagbesvär

De flesta biverkningarna försvinner som regel efter ett par dagars bruk allteftersom kroppen vänjer sig vid behandlingen. Om biverkningar är allvarliga, och inte försvinner efter en viss tid bör man konsultera sin läkare eller gynekolog.

Vilka är kontraindikationerna?

NuvaRing vaginalinlägg kan endast användas av kvinnor över 18 års ålder som är vid god hälsa. Ringen ska inte användas av kvinnor över 50 års ålder. NuvaRing ska heller inte användas av kvinnor med förekomst av vissa underliggande sjukdomar, som tex. följande tillstånd: högt blodtryck, cerebrovascular sjukdom, tex. stroke, diabetes eller leverproblem.

Hur förvaras NuvaRing?

NuvaRing är vaginalring måste förvaras vid en viss temperatur för att vara effektiv. NuvaRing bör förvaras i kylskåp, och vid högst 30°C. NuvaRing ska förvaras i originalförpackningen, i skydd från ljus och fukt. NuvaRing ska användas inom en period på fyra månader efter inköp. Du bör inte överskrider utgångsdatumet eftersom dess verkan inte kan garanteras. Kasta inte oanvänd behandling i hushållssoporna, lämna istället in det på närmaste apotek för säker kassering.

Hur köper man NuvaRing Online i Sverige?

Att välja ett lämpligt preventivmedel kan vara svårt för många kvinnor. För att hitta rätt, måste man prova flera. Vaginalringar, patchar eller p-piller är receptbelagda läkemedel.

Köp Nuvaring på apotek – i Sverige

För att kunna använda en vaginalring, har du idag två alternativ. Det första är att boka tid hos en gynekolog för en konsultation och för att få ett recept du kan ta till apoteket för att köpa NuvaRing. Denna metod kan ibland verka besvärlig på grund av tidsbrist eller fullbokade gynekologer.

Köp NuvaRing Online i Sverige

Om du redan har använt NuvaRing tidigare, kan du idag förenkla denna procedur genom att beställa NuvaRing direkt på nätet istället. Genom att besöka en lämplig klinik via deras webbplats kan du gå igenom en läkarundersökning på distans, och om din hälsa tillåter dig, förnya ditt recept för ditt preventivmedel. Du kan sedan beställa NuvaRing (Online) direkt på nätet med detta recept.

Köp online

Källor

Vidare information

FrankrikeEngland
DanmarkTyskland
PortugalPolen
SchweiziskaFinland

Medical review on September 23, 2022 by Dr. Tobias Nielsen

4 Comments

Sigrid · April 17, 2017 at 9:34 am

Min gynekolog förskrev Nuvaring eftersom jag aldrig kom ihåg att använda mina p-piller. Jag har alltid haft smärtsamma menstruationer och jag stod inte ut med biverkningarna från pillren. När jag sen provade ringen var jag inte särskilt överygad men efter några dagar så började jag bli van och då kändes det bättre. Nu har det gått åtta månader och allt går fortfarande bra.

Ines · August 7, 2017 at 9:19 pm

Jag sportar en hel del, framför allt så gillar jag Volleyboll, och av någon anledning så klarar jag inte av p-piller. Jag får en massa biverkningar och min kropp klarar bara inte av det. Jag försökte med plåster men de fungerade inte för mig. Nuvaring är perfekt – den rör sig inte och jag känner den inte längre. Det är inte heller någon risk att glömma ta någon tablett heller, jag sätter bara in en ny ring en gång i månaden utan några som helst problem.

Astrid · August 17, 2017 at 9:27 pm

Jag är också ganska sportig och jag ville inte ta några p-piller av flera olika anlendingar. Det fungerade inte för mig tidigare så jag fick rådet att testa Nuvaring. Jag tror att det generellt är färre biverkningar och det finns färre begränsningar. Det finns inte längre någon anledning att ställa in larmet varje dag för att du måste ta en tablett. Allt du behöver göra är att byta ring var tredje vecka.

Nora · September 3, 2017 at 8:16 pm

Hej tjejer. Jag har också väntat på att få byta preventivmedel. Jag tar för tillfället p.piller – behöver man göra en undersökning för att få köpa Nuvaring? Jag vet att du behöver ha ett recept, men jag har ju ett för mina p-piller. Tror ni att det kan fungera på apoteket?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *